Antena 3 CNN Externe 66 de morţi în confruntările din Liban

66 de morţi în confruntările din Liban

66 de morţi în confruntările din Liban
22 Mai 2007   •   12:29

A treia zi de violenţe în Liban. Confruntările au continuat şi în această dimineaţă între soldaţi şi membrii unei grupări islamiste palestiniene, apropiată reţelei Al-Qaida. Armata libaneză şi-a reluat ofensiva asupra unei tabere de refugiaţi palestinieni, în apropiere de Tripoli, cel mai mare oraş din nordul Libanului. În nordul Libanului s-au auzit explozii şi focuri de armă pentru a treia zi consecutiv. Armata a atacat din nou tabăra de refugiaţi palestinieni de la Nahr al-Bared, de lângă oraşul Tripoli.

Violenţele au cuprins şi capitala Beirut, unde cel puţin zece persoane au fost rănite aseară, într-un atentat cu bombă. Puternica explozie a provocat haos şi a avariat numeroase clădiri din zonă. Zeci de ambulanţe şi maşini de pompieri au fost trimise la faţa locului. La scurt timp Gruparea islamistă Fatah al-Islam a revendicat atentatele de la Beirut şi a ameninţat că va lupta până la ultima picătură de sânge, dacă armata libaneză nu renunţă la bombardamente.

Mingea e în terenul armatei, ei sunt cei care au început confruntările şi care trebuie arestaţi, a avertizat gruparea islamistă într-un comunicat. Deşi media a anunţat posibiltatea încheierii unui acord de încetare a focului, guverul libanez a negat informaţia. Cabinetul condus de Fouad Siniora a declarat că sprijină armata pentru a pune capăt confruntărilor. În ultimile zile, cel puţin 66 de oameni au fost ucişi în luptele din nordul ţării.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close