Antena 3 CNN Externe 6 nave au eşuat după o furtună în Marea Azov

6 nave au eşuat după o furtună în Marea Azov

6 nave au eşuat după o furtună în Marea Azov
12 Noi 2007   •   18:21

Situaţie gravă în zona Strâmtorii Kerci, din cauza deversării în mare a peste o mie de tone de ţiţei de la un petrolier care a eşuat duminică din cauza furtunii. Autorităţile încearcă să prevină o catastrofă ecologică. Alte cinci nave au eşuat în zonă din cauza vremii, iar trei marinari au murit şi alţi 15 sunt daţi dispăruţi. Petrolul scurs din nava rusească a ajuns în zona ţărmului, iar riscul unui dezastru ecologic e foarte mare. Vasul a fost rupt în două de furtuna violentă care s-a produs duminică în zona strâmtorii Kerci.

26 de nave şi trei elicoptere au fost angajate în operaţiunea de salvare, care decurge greu din cauza vremii ostile. Printre cele şase nave eşuate se află şi cargoul Vera Voloşina, care transporta o încărcătură din România către Rusia. Nava a rămas blocată în apropierea oraşului Sudak din Crimeea, dar cei 10 membri ai echipajului au fost salvaţi.

Un alt cargou, sub pavilion georgian, care avea 5.600 de tone de fier vechi a eşuat în apropiere de Crimeea. Doi din cei 17 marinari au fost salvaţi, dar ceilalţi sunt daţi dispăruţi. Meteorologii au anunţat vreme rea şi în zilele următoare.

Furtunile au provocat distrugeri şi pe uscat. În Ucraina, peste două mii şase sute de localităţi au fost afectate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close