Antena 3 CNN Externe 5 suspecţi arestaţi în atentatele de la Londra

5 suspecţi arestaţi în atentatele de la Londra

5 suspecţi arestaţi în atentatele de la Londra
01 Iul 2007   •   12:17

Cinci oameni au fost arestaţi până acum în ancheta privind incidentele de la Londra şi Glasgow. După arestarea celor doi atacatori din aeroportul scoţian, poliţiştii au reţinut în nordul Angliei alţi 3 indivizi, suspecţi de implicare în cele 3 evenimente violente, produse în doar 48 de ore. Ancheta se desfăşoară la scară largă, în timp ce, în întreaga ţară, au fost sporite măsurile de securitate. La rândul său, noul guvern depune eforturi să facă faţă crizei.

Duminică seara poliţia a detonat controlat o maşină suspectă, aflată în parcarea spitalului Alexandra din Paisley, unde este internat unul dintre bărbaţii arestaţi pe aeroportul din Glasgow, relatează Sky News. Surse implicate în anchetă au declarat că cei doi bărbaţi care au fost arestaţi pe aeroportul din Glasgow nu au locuit niciodată pe teritoriul Marii Britanii.

?Unde va fi găsită următoarea bombă?? Este întrebarea pusă de ziarele britanice, imediat după incidentul de la Glasgow. Toată atenţia este îndreptată către guvernul condus de noul premier. Instalaţi în funcţii chiar în ziua în care s-au produs incidentele din capitala britanică, miniştrii şi premierul se confruntă cu un prim test extrem de dificil.

Măsurile de securitate au fost sporite în aeroporturile din oraşele mari ale ţării: Edinburgh, Newcastle, Birmingham, Manchester and Blackpool. De asemenea, poliţiştii britanici au extins ancheta în urma incidentului de la Glasgow. La Londra, anchetatorii s-au concentrat asupra înregistrărilor camerelor de supraveghere, pentru a găsi indicii despre autorii complotului care viza detonarea celor 2 maşini capcană descoperite vineri. Autorităţile au luat în calcul şi varianta că întreaga operaţiune ar fi fost pusă la cale de o grupare islamistă. Seria de incidente are loc cu doar o săptămână înainte de comemorarea a doi ani de la atacurile teroriste de la Londra, din 7 iulie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close