Antena 3 CNN Externe 41 de morți și 180 de răniți după ce rușii au bombardat o școală și un spital din Poltava. Oamenii n-au avut timp să fugă la adăpost

41 de morți și 180 de răniți după ce rușii au bombardat o școală și un spital din Poltava. Oamenii n-au avut timp să fugă la adăpost

bombardament-ucraina
41 de morți și 180 de răniți după ce rușii au bombardat o școală și un spital din Poltava, Ucraina. FOTO: X NEXTA
de Georgiana Marina    |    03 Sep 2024   •   14:50

Peste 41 de oameni au murit și peste 180 sunt răniți după ce rușii au bombardat marți o școală și un spital din Poltava, Ucraina, scrie Kyiv Independent.

Rusia a lovit cu două rachete balistice cele două instituții. Atacul rusesc a distrus parțial clădirea Institutului Militar de Comunicații, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram.

„Am primit rapoarte preliminare despre atacul de la Poltava. Din primele informații, două rachete balistice au lovit zona. Au vizat o instituție de învățământ și un spital din apropiere, distrugând parțial una dintre clădirile Institutului de Telecomunicații. Oamenii au fost prinși sub dărâmături. Multe persoane au fost salvate, dar peste 180 au fost rănite. Din păcate, sunt multe victime. Știm că 41 de oameni au fost ucişi. Cele mai sincere condoleanțe tuturor rudelor și celor dragi.

Am ordonat o anchetă completă și promptă asupra tuturor circumstanțelor a ceea ce s-a întâmplat. Toate serviciile sunt implicate în operațiunea de salvare. Sunt recunoscător tuturor celor care au ajutat și salvat vieți încă din primele momente după grevă.

Facem apel către toți care au puterea de a opri această teroare: Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană și rachete acum, nu să stea în depozit. Acum este nevoie de lovituri cu rază lungă de acțiune care ne pot proteja de teroarea rusă, nu mai târziu. Fiecare zi de întârziere, din păcate, înseamnă și mai multe vieți pierdute. Amintire eternă tuturor celor ale căror vieți au fost luate de Rusia”, a transmis Zelenski.

„Intervalul de timp de când a sunat alarma până la momentul când au lovit rachetele mortale a fost atât de scurt încât a prins oamenii în timp ce fugeau la adăpostul antiaerian”, a transmis Ministerul Apărării .

Mulți oameni sunt prinși sub dărâmături, în timp ce salvatorii și medicii intervin la fața locului. În jurul orei 14, ora locală, serviciile de urgență au salvat 25 de persoane, dintre care 11 au fost scoase de sub dărâmături, potrivit comunicatului ministerului.

"Exprimăm sincerele noastre condoleanțe familiilor victimelor. Această tragedie este încă o dovadă a vicleniei inamicului, care nu se oprește la nicio crimă pentru a încerca să-i intimideze pe ucraineni", a comunicat ministerul. „Îi îndemnăm pe toți să rămână calmi și să se informeze doar din surse oficiale. Orice speculație cu privire la această tragedie este inacceptabilă”.

Zelenski a spus că a ordonat o anchetă pentru a stabili circumstanțele atacului de la Poltava.

Regiunea Poltava este situată în centrul Ucrainei și este constant atacată de ruși cu drone și rachete.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Război Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close