Antena 3 CNN Externe 40 de palestinieni uciși într-un atac israelian asupra unei tabere de corturi din Khan Younis, IDF susține că acolo erau teroriști

40 de palestinieni uciși într-un atac israelian asupra unei tabere de corturi din Khan Younis, IDF susține că acolo erau teroriști

salvatori cauta printre daramaturi in gaza
40 de pelestinieni uciși într-un atac israelian asupra unei tabere de corturi din Khan Younis. FOTO: Profimedia Images
de Georgiana Marina    |    10 Sep 2024   •   08:23

Cel puțin 40 de palestinieni au fost uciși în atacurile aeriene israeliene asupra unei tabere de corturi în zona desemnată ca umanitară în Khan Younis, au declarat oficialii din Gaza marți dimineața, în timp ce armata israeliană a declarat că a atacat un centru de comandă Hamas, scrie The Guardian.

Oficialii apărării civile din Gaza au declarat agenției France-Presse și BBC că, pe lângă cele 40 de persoane ucise în atacul din interiorul lagărului Al-Mawasi, alte 60 au fost rănite și transferate la spitalele locale.

Rezidenții și medicii au spus că tabăra de corturi din zona al-Mawasi a fost lovită de cel puțin patru rachete. În tabără sunt palestinieni strămutați, care au fugit din cauza bombardamentelor.

Serviciul civil de urgență din Gaza a declarat că cel puțin 20 de corturi au luat foc, iar rachetele au provocat cratere adânci de până la nouă metri. 

„Echipele noastre încă adună martiri și răniți din zona vizată. E un nou masacru israelian”, a spus un oficial de la serviciul de urgență civilă din Gaza.

Armata Israelului a declarat că „a lovit teroriști lideri ai Hamas care operau într-un centru de comandă și control care se află în zona umanitară din Khan Younis.

„Teroriștii au avansat și au comis atacuri teroriste împotriva trupelor IDF și a statului Israel”, se arată în declarație.

Hamas a negat că luptătorii săi erau în zona atacată și a transmis într-o declarație pe Telegram: „Acuzațiile cu privire la prezența luptătorilor de rezistență sunt o minciună flagrantă”.

La locul atacului, ambulanțele au alergat înainte și înapoi către un spital din apropiere, în timp ce avioanele israeliene încă se auzeau deasupra capetelor, au spus locuitorii.

Aproape toți cei 2,3 milioane de oameni din Gaza au fost forțați să-și părăsească casele cel puțin o dată, iar unii au fost nevoiți să fugă de până la 10 ori.

Câteva sute de mii de oameni s-au strâns în al-Mawasi de la începutul conflictului, în ciuda furnizării minime de servicii de bază. Luna trecută, oficialii umanitari au confirmat că supraaglomerarea îi face pe care au primit ordine de evacuare de la IDF să se teamă să plece, în ciuda pericolelor de a rămâne.

Au existat o serie de atacuri mortale asupra taberei de la izbucnirea conflictului anul trecut.

Războiul a fost declanșat la 7 octombrie când Hamas a atacat Israelul, ucigând 1.200 de oameni și luând aproximativ 250 de ostatici.

Atacul ulterior al Israelului asupra Fâșiei Gaza a ucis peste 40.900 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu. Se crede că alte mii sunt îngropate sub dărâmături, în timp ce alte mii au murit din cauza consecințelor indirecte ale războiului și zeci de mii au fost rănite.

Cele două părți în conflict se învinovățesc reciproc pentru eșecul de a ajunge la o încetare a focului care ar pune capăt luptei și ar duce la eliberarea ostaticilor.

 

×
Subiecte în articol: Israel Gaza Hamas razboi Israel armata israel
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close