Antena 3 CNN Externe 36 de persoane infectate cu H1N1. Zece copii din Iaşi, dintre care opt englezi - ultimele cazuri

36 de persoane infectate cu H1N1. Zece copii din Iaşi, dintre care opt englezi - ultimele cazuri

36 de persoane infectate cu H1N1. Zece copii din Iaşi, dintre care opt englezi - ultimele cazuri
01 Iul 2009   •   19:48

Gripa porcină intră în ţară fără viză şi se simte tare bine la noi. A infectat până acum 36 de oameni. Ultimii sunt zece copii din Iaşi, dintre care opt englezi. Este vorba despre un centru de plasament transformat într-un centru de carantină. A fost nevoie de o vizită a câtorva elevi din Anglia şi de un strănut. Gripa s-a extins peste noapte.

A început cu o durere de cap. Doi dintre elevii străini au acuzat, apoi, febră şi reprize de tuse seacă. Până când li s-a adeverit diagnosticul de gripă porcină şi alţi copii s-au îmbolnăvit.

?Avem cele două cazuri de la început, la care s-au adăugat cele 5 care au fost confirmate ieri de la Ministerul Sănătăţii?, a declarat Carmen Dorobăţ, director spital Boli infecţioase Iaşi.

Marţi noapte, alţi doi copii, dintre care un român, au ajuns la spital. Din fericire, au ajuns înainte ca boala să devină periculoasă.

În centrul de plasament ieşean, însă, s-a instaurat carantina. Alţi 27 de copii, care au intrat în contact cu elevii bolnavi pot fi infectaţi cu virusul H1N1.

?Centrul se află în regim de carantină, nu intră şi nu iese nimeni de-acolo decât personalul autorizat şi maşinile de aprovizionare?, a precizat Tiberiu Bantaş.

Medicii, profesorii şi ceilalţi elevi sunt obligaţi să poarte măşti şi mănuşi. Şansa ca ei să fie infectaţi este foarte mare aşa că nimeni nu riscă. Consulul Marii Britanii a venit la spital să-i viziteze pe copiii englezi.

Urmează o anchetă pentru a se afla de unde provine gripa şi cum de a fost posibil ca elevii englezi să vină infectaţi în România.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close