Antena 3 CNN Externe 30 de tancuri israeliene au pătruns în sudul Fâşiei Gaza

30 de tancuri israeliene au pătruns în sudul Fâşiei Gaza

30 de tancuri israeliene au pătruns în sudul Fâşiei Gaza
11 Dec 2007   •   09:31

30 de tancuri israeliene au efectuat marţi dimineaţă o incursiune în sudul Fâşiei Gaza, potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de securitate palestiniene. Această operaţiune a avut loc în sectoarele Rafah şi Khan Younes. Se pare că este cea mai importantă incursiune efectuată în ultimele luni în sudul Fâşiei Gaza. Forţele israeliene au suspendat circulaţia pe principala rută care leagă partea nordică de sudul Fâşiei Gaza, iar palestinienii au deschis focul în direcţia militarilor israelieni, care au ripostat. Unele dintre tancurile israeliene au răspuns atacului lansând obuze în direcţia oraşului Rafah. Cel puţin trei palestinieni au murit în urma atacului.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a confirmat incursiunea în sudul Fâşiei Gaza, explicând că este vorba doar de o "operaţiune de rutină".

Aviaţia israeliană a ucis anterior un palestinian din cadrul Jihadului islamic şi a rănit alţi trei membri ai acestei organizaţii, într-un raid efectuat în apropiere de Beit Hanoun, în nordul Fâşiei Gaza.

Confruntările au prins la mijloc un grup de jurnalişti
Confruntarea violentă dintre israelieni şi palestinieni a prins la mijloc şi un grup de jurnalişti. Un cameraman a filmat când grupul de ziarişti a fost bombardat de tancurile israeliene. Grupul de ziarişti venise într-o casă ce tocmai fusese bombardată de tancuri. Au găsit cadavrele a trei militanţi palestinieni din Jihadul Islamic, care se baricadaseră aici pentru a ataca trupele israeliene. Tirul blindatelor a continuat însă şi după sosirea jurnaliştilor. Mai mulţi ziarişti au fost uşor răniţi, iar alţii spitalizaţi în stare de şoc.

IMAGINI DE LA INCURSIUNEA ISRAELIANĂ:


Foto: Sky News

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close