Antena 3 CNN Externe 3.000 de poliţişti veghează traseul Torţei Olimpice în Buenos Aires

3.000 de poliţişti veghează traseul Torţei Olimpice în Buenos Aires

3.000 de poliţişti veghează traseul Torţei Olimpice în Buenos Aires
11 Apr 2008   •   11:17

Torţa Olimpică îşi începe vineri traseul în Buenos Aires. Pentru a preveni incidentele care au umbrit traseul torţei în Europa, autorităţile argentiniene au mobilizat peste 3.000 de poliţişti care să asigure securitatea. Torţa olimpică a fost escortată de la aeroport până la un hotel din Buenos Aires. Este pentru prima oară când simbolul Olimpiadei ajunge în capitala Argentinei. Autorităţile s-au pregătit ca la carte pentru acest eveniment istoric. Sărbătoarea ar putea fi însă umbrită de protestele anti-China.

Deşi organizaţiile pro Tibet au promis că manifestaţiile vor fi paşnice, măsurile de securitate impuse sunt severe. Au fost mobilizaţi peste 3.000 de poliţişti pentru a evita incidentele din Londra sau Paris, când flacăra olimpică a fost stinsă. Celebrul fotbalist argentinian, Diego Maradona e primul care va purta torţa olimpică. Iar traseul de aproape 13 kilometri se încheie cu fosta campioană de tenis, Gabriela Sabatini.

Nu doar protestele ar putea strica planurile organizatorilor. Vremea la Buenos Aires se anunţă ploioasă. După ce a străbătut continentul american, torţa olimpică este aşteptată în Africa. Parlamentul European a adoptat o rezoluţie în care cere liderilor europeni să ia în considerare boicotarea Olimpiadei în cazul în care nu este reluat dialogul între autorităţile chineze şi liderul spiritual tibetan, Dalai Lama.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close