Antena 3 CNN Externe 2.000 de români au băgat spaima într-un oraş din Spania (VIDEO)

2.000 de români au băgat spaima într-un oraş din Spania (VIDEO)

2.000 de români au băgat spaima într-un oraş din Spania <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Aug 2007   •   12:23

2.000 de români care trăiesc la limita subzistenţei în Spania i-au speriat pe locuitorii unui orăşel cu doar 400 de locuitori. Învăţaţi ca acasă, românii se spală şi îşi clătesc hainele în conducta de apă unde şi-au instalat tabăra. Primarul spune că grupul pune în pericol sănătatea locuitorilor din oraşul Levante, care se aprovizionează de la această sursă. Ajuns la capătul răbdării, edilul a cerut ajutorul Guvernului spaniol.

''Situaţia în care trăiesc este pur şi simplu subumană, nu au nici un fel de serviciu, folosesc apa direct din apeduct, mai puţin pentru băut, şi această apă ajunge la toate oraşele din jur'', a declarat primarul oraşului La Herrera. Pentru localnici, prezenţa românilor a devenit de nesuportat.

Consului României la Madrid, Andrei Borza spune că cetăţenii români au venit în localitate, din alte sate limitrofe, în căutare de muncă. Diplomatul român menţionează că aceştia sunt cetăţeni europeni şi, deci, nu se pune problema ca ei să fie expulzaţi.

Chiar dacă numărul celor din tabără s-a diminuat graţie gardienilor, oamenii din tabără produc tone de gunoi în fiecare zi.

ROMÂNII AU SPERIAT UN ORAŞ DIN SPANIA

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close