Antena 3 CNN Externe 150 de balene au murit după ce au eşuat pe o coastă din Australia

150 de balene au murit după ce au eşuat pe o coastă din Australia

150 de balene au murit după ce au eşuat pe o coastă din Australia
30 Noi 2008   •   18:13

Aproximativ 150 de balene au murit după ce au eşuat pe o coastă izolată din insula australiană Tasmania. O amre parte a acestora, care a fost descoperită sâmbătă, au fost grav rănite în urma contactului cu stâncile, anunţă BBC.
Salvatorii au reuşit să salveze circa 30 de balene, care se împotmoliseră într-un recif, conducându-le în larg prin intermediul unei bărci, potrivit unuia dintre salvatori. Balenele trec pe lângă Tasmania în perioada în care migrează înspre şi din apele Antarcticii.
Alte 11 balene au fost salvate săptămâna trecută după ce mai mult de 60 eşuaseră într-o altă parte a insulei. experţi locali au colaborat pentru a ajuta acest grup de balene, însă majoritatea au fost rănite de stânci şi de recif.
Salvatorii au mutat una dintre balenele eşuate care emitea sunete pentru a chema grupul de balene, reuşind astfel să salveze alte astfel de mamifere de la moarte.
"Din nefericire acea balenă a murit dar alte 30 de balene care se învârteau în zonă au fost mai uşor de mutat cu ajutorul unei bărci, reuşind astfel să le conducem în larg, departe de golf", a declarat purtătorul de cuvânt , Warwick Brennan.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: moarte Australia
Cele mai noi știri
Parteneri
x close