Antena 3 CNN Externe 15 milioane de sinistraţi în Pakistan şi 115 persoane decedate în India, în urma inundaţiilor

15 milioane de sinistraţi în Pakistan şi 115 persoane decedate în India, în urma inundaţiilor

15 milioane de sinistraţi în Pakistan şi 115 persoane decedate în India, în urma inundaţiilor
07 Aug 2010   •   14:57

Autorităţile pakistaneze încercau, sâmbătă, să evacueze sute de familii afectate de inundaţiile din sudul ţării, care au provocat 15 milioane de sinistraţi, în timp ce în India vecină inundaţiile au provocat moartea a 115 persoane, relatează AFP.

În sud, mai ales în provincia Sind, traversată de fluviul Indus, aproximativ trei milioane de persoane sunt afectate şi un milion au fost evacuate, ridicând la 15 milioane numărul total al sinistraţilor din întreaga ţară, au anunţat autorităţile provinciale.

"Există zone în care locuitorii nu vor să îşi părăsească locuinţele şi să îşi abandoneze bunurile. Îi obligăm să plece pentru că este vorba despre viaţa lor", a declarat ministrul Irigaţiilor din Sind, Jam Saifullah Dharejo.

"Nivelul apelor de-a lungul fluviului este excepţional de ridicat şi ploile intermitente continuă să cadă", a adăugat el.

Autoritatea pakistaneză care se ocupă de sinistraţi a anunţat vineri că 12 milioane de persoane au fost deja afectate de inundaţii numai în provinciile Pendjab (centru) şi Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest).

ONU, care a declarat că se confruntă cu "necesităţi impresionante", a estimat că 4,5 milioane de pakistanezi sunt afectaţi de inundaţiile care au devastat sate întregi şi au provocat moartea a 1.600 de persoane într-o săptămână.

Vineri, într-o intervenţie televizată, premierul pakistanez Yousuf Raza Gilani, a lansat un apel către comunitatea internaţională să ajute imediat ţara sa.

Serviciile de meteorologie au anticipat noi precipitaţii. O alertă de cod roşu este în vigoare în provincia Sind, care se confruntă cu o ameninţare "iminentă" şi "extremă" de inundaţii.

Ploile torenţiale din regiune au provocat inundaţii şi în India vecină, unde 115 persoane au murit şi multe altele au fost declarate dispărute. Cel puţin 400 de persoane au fost rănite în regiunea himalayană Ladakh, în Kashmir (nord), a anunţat poliţia locală, în timp ce căutarea persoanelor dispărute a fost reluată sâmbătă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close