"Întâlnim bărbaţi şi femei care par să aibă o nevoie semnificativă pentru servicii medicale psihologice", a declarat Rachel Kimerling, de la Centrul Psihologic pentru Veterani de la Palo Alto, California. Potrivit acesteia, termenul de "traumă sexuală militară" acoperă o gamă largă de intamplări, de la sex forţat, la viol, ameninţări şi avansuri sexuale care nu sunt binevenite. Veteranii nu sunt, însă, obligaţi să spună în ce a constat trauma sexuală sau când a avut loc.
Studiul nu implică şi militarii activi, ci doar veteranii. Potrivit datelor înregistrate, circa 40% dintre veteranii care au servit în războiul din Irak şi Afganistan au solicitat un fel sau altul de îngrijiri medicale, acestea conţinând şi programe pentru cei care au suferit traume sexuale. Kimerling este de părere că acest lucru dovedeşte că există încă mulţi veterani care nu sunt informaţi de existenţa acestor programe.
Traumele sexuale pot conduce la depresie, anxietate, abuz de substanţe şi stres posttraumatic. Majoritatea veteranilor afectaţi sunt femei, iar cel puţin una din şapte femei din armată care cer asistenţă medicală de orice fel mărturiseşte că a suferit o traumă sexuală. Mai puţin de 1% dintre veteranii bărbaţi au suferit astfel de traume.
Antena3.ro