Antena 3 CNN Externe 14 tineri din ţări UE vor sta izolaţi pe o insulă

14 tineri din ţări UE vor sta izolaţi pe o insulă

14 tineri din ţări UE vor sta izolaţi pe o insulă
20 Aug 2007   •   11:18

Un număr de 14 tineri din mai multe ţări ale Uniunii Europene, printre care şi Bulgaria, vor petrece 12 zile pe o insulă nelocuită, departe de orice contact cu lumea civilizată, în cadrul unui proiect comunitar. Tinerii vor locui pe insula turcească Terzioglu situată pe lacul Uluabat şi nu vor avea voie să ia cu iei niciun fel de obiecte care să le amintească de lumea din secolul al XXI-lea precum telefoane mobile, internet, televizor sau radio.

Prin acest proiect, finanţat de Comisia Europeană cu suma de 15.200 de euro, se doreşte ca tinerii să-şi dezvolte creativitatea şi capacitatea de a stabili contacte între ei. Singurul obiect de lux pe care îl pot lua cu ei este un bucătar care le va pregăti masa, astfel încât ei să nu fie nevoiţi să-şi prepare hrana zilnică.

Pe parcursul celor 12 zile nicio altă persoană nu va avea voie să meargă pe insulă, relatează presa scrisă din Turcia, fără a oferi însă detalii cu privire la modul în care au fost selectaţi cei 14 tineri şi nici la naţionalitatea acestora.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close