Antena 3 CNN Externe Cel puțin 120 de persoane, printre care și români, testate pozitiv cu coronavirus la un complex imobiliar din Germania

Cel puțin 120 de persoane, printre care și români, testate pozitiv cu coronavirus la un complex imobiliar din Germania

Un număr de 120 de persoane, printre care și cetățeni români, dintr-un complex de imobile din orașul Göttingen, Germania, au fost testate pozitiv pentru coronavirus.

Cel puțin 120 de persoane, printre care și români, testate pozitiv cu coronavirus la un complex imobiliar din Germania
de Claudia Simion    |    22 Iun 2020   •   14:30

Ambasada României la Berlin s-a autosesizat, în urma informațiilor apărute în presa locală, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale competente în vederea obținerii de informații cu privire la situația prezentată, numărul de cetățeni români afectați, starea de sănătate a acestora, precum și măsurile dispuse de autorități în acest context.

Tot complexul respectiv a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 7 zile, această măsură putând fi restrânsă ulterior la anumite locuințe, în funcție de evoluția stării de sănătate a persoanelor testate, autoritățile locale precizând că persoanele cu rezultate negative la două testări succesive vor putea părăsi zona de carantină, cu respectarea anumitor condiții.
 
De asemenea, a fost stabilit un sistem de furnizare a alimentelor și a produselor de strictă necesitate pentru persoanele aflate în zona de carantină, fiind oferite, în mod gratuit, din donații, două mese pe zi și alte bunuri de strictă necesitate. Totodată, în complexul respectiv au fost operaționalizate un punct medical mobil și un centru de  informare pentru rezidenți.
 
Referitor la anumite incidente dintre rezidenți și forțele de ordine prezente la fața locului, MAE precizează că o parte dintre persoanele supuse măsurii carantinei au încercat să părăsească zona, acestea fiind oprite de autoritățile de ordine publică prezente la fața locului. Totodată, reprezentanții Autorității de Sănătate au informat că, la acest moment, nu sunt disponibile date cu privire la identitatea și cetățenia persoanelor infectate, fiind prioritare demersurile de reducere a riscului de propagare a infecției.

În momentul de față nu se cunoaște exact cetățenia persoanelor infectate cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: coronavirus Germania
Parteneri
x close