Antena 3 CNN Externe 120 de români blocaţi la graniţa dintre Austria şi Ungaria

120 de români blocaţi la graniţa dintre Austria şi Ungaria

120 de români blocaţi la graniţa dintre Austria şi Ungaria
13 Aug 2007   •   12:30

Probleme la graniţa dintre Austria şi Ungaria pentru 120 de români care nu au prezentat vameşilor acte de călătorie valabile. Românii au vrut să treacă graniţa cu buletine sau cărţi de identitate care nu mai sunt valabile şi pe care poliţiştii de la frontiera maghiară nu le acceptă. Oamenii s-au adresat Consulatului de la Viena, dar sunt nemulţumiţi că acolo lucrurile se mişcă foarte greu. Românii se plâng că procesul de eliberare a documentelor durează foarte mult şi acuză autorităţile române că nu fac destul pentru a-i ajuta. Ei au făcut o cerere de prelungire a programului de lucru cu publicul. În mod normal, programul Consulatului este de la ora 9 până la 12, iar până acum doar în jur de 20 de oameni au reuşit să intre în consulat.

Mai mult chiar, există şi cazuri disperate: în grupul de români este şi un copil care are diabet şi este insulino-dependent.

Nu este pentru prima dată când Consulatul de la Viena se confruntă cu această problemă. Week-end-ul trecut, peste 140 de români au prezentat la graniţă acte de călătorie în neregulă, iar autorităţile române au făcut eforturi să rezolve situaţia în regim de urgenţă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close