Antena 3 CNN Externe 100.000 de participanţi, la cel mai mare festival de pescuit la copcă din Asia

100.000 de participanţi, la cel mai mare festival de pescuit la copcă din Asia

100.000 de participanţi, la cel mai mare festival de pescuit la copcă din Asia
17 Ian 2010   •   23:51

Peste 100.000 de oameni s-au străduit să găsească cel mai bun loc la cel mai mare festival de pescuit la copcă din Asia. Evenimentul, care a avut loc la 100 de kilometri de capitala Coreei de Sud a strâns ca în fiecare an un număr record de participanţi. Când nu prindeau peşte, oamenii făceau baie în apele îngheţate ale lacului.

Oamenii au sfidat frigul şi au venit din toată Asia să prindă cel mai bun loc pentru o partidă de pescuit la copcă în cadrul celui mai mare festival asiatic de acest gen. Evenimentul, care este organizat de autorităţile de la Seul din anul 2003 strânge an de an mii de pasionaţi.

Unii dintre pescari, mai nonconformişti care nu au răbdare ca peştele să vină la ei, intră în apă şi pescuiesc cu mâinile goale. Chiar dacă temperaturile extrem de scăzute din Asia i-au obligat pe oameni să rămână în case, evenimentul a atras destui amatori de senzaţii tari. ?Sincer îmi era teamă pentru că este prea frig aici. Dar mi se pare o binecuvântare pe care o primim,. care nu poate avea loc decât iarna. Mi-a plăcut sentimentul de a prinde peşte numai cu mâinile?, povesteşte un participant.

Organizatorii evenimentului spun că milioane de oamenii vin din toată lumea în Coreea de Sud să prindă o anumită specie de păstrăv care nu trăieşte decât în ape foarte reci.

Antena 3

×
Subiecte în articol: pescuit participanti
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close