Antena 3 CNN Externe 10 membri ai familiei liderului Hamas, Ismail Haniyeh, printre care și sora sa, au fost uciși într-un atac israelian în Fâșia Gaza

10 membri ai familiei liderului Hamas, Ismail Haniyeh, printre care și sora sa, au fost uciși într-un atac israelian în Fâșia Gaza

10 membri ai familiei liderului Hamas, Ismail Haniyeh, printre care și sora sa, au fost uciși într-un atac israelian în Fâșia Gaza
Ismail Haniyeh spune că „este iluzoriu” dacă se crede că prin uciderea fiilor săi va înceta războiul | Sursă foto: Getty Images
25 Iun 2024   •   11:55

Cel puțin 11 persoane au murit, inclusiv 10 membri ai familiei liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în urma unei lovituri aeriene israeliene care a avut loc marți în Gaza, a transmis spitalul Al Ahli pentru CNN.

Atacul aerian a vizat o casă aparținând familiei Haniyeh în tabăra de refugiați Shati, la vest de orașul Gaza, a declarat marți apărarea civilă din regiune pentru CNN.

Printre victime se numără sora lui Haniyeh, a anunțat spitalul.

Familia lui Haniyeh a mai fost vizată de o altă lovitură aeriană în aprilie, când au fost uciși și cei trei fii ai săi, într-un moment în care se purtau discuții privind încetarea focului.

Patru dintre nepoții lui Haniyeh au fost, de asemenea, uciși în atac, potrivit Hamas, care a avut loc pe fondul unor noi eforturi la Cairo de a pune capăt temporar luptelor.

Într-o declarație din aprilie, Haniyeh a afirmat că uciderea fiilor liderilor nu ar face decât ca Hamas „să fie mai fermă în principiile noastre și în aderarea la țara noastră".

„Oricine crede că, prin țintirea copiilor mei în timpul discuțiilor de negociere și înainte de a se ajunge la un acord, va forța Hamas să renunțe la cererile sale, este iluzoriu", a spus el.

CNN a contactat armata israeliană pentru comentarii, dar nu a primit răspuns.

×
Subiecte în articol: lider Hamas Ismail Haniyeh
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Fostul șef al Mossad: Dacă Libanul nu ajunge la un acord cu noi, va fi război
x close