Antena 3 CNN Externe 1.500 euro lunar pentru românii care predau în UE

1.500 euro lunar pentru românii care predau în UE

1.500 euro lunar pentru românii care predau în UE
13 Sep 2007   •   14:12

Guvernul pregăteşte un proiect de hotărâre prin care să sprijine cadrele didactice care predau în străinătate. Potrivit proiectului, profesorii care predau limba română la universităţile din UE ar putea primi din partea statului român o indemnizaţie lunară de până la 1.500 de euro. Salariul va fi impozabil şi va fi acordat profesorilor români care predau limba, literatura şi civilizaţia românească în cadrul unor programe interguvernamentale de colaborare culturală, al unor înţelegeri între ministere sau universităţi ori în baza unor oferte unilaterale de la universităţi.


Potrivit aceluiaşi proiect, profesorii care vor preda în SUA ar putea primi o indemnizaţie lunară de 1.620 dolari. Cu suma de 1.000 de euro ar putea fi plătite cadrele didactice care vor să predea Limba română în ţări precum Cehia, Croaţia, Israel, Rusia, Serbia, Slovenia, Turcia sau Ungaria.

În cazul în care actul va fi aprobat pentru profesorii care primesc salariu de la universitatea din străinătate, statul român, prin Institutul Limbii Române, va plăti diferenţa dintre indemnizaţie şi salariul brut primit din străinătate.

De asemenea, Institutul Limbii Române, ar putea suporta cheltuielile şi pentru un transport internaţional, dus-întors, o dată pe an.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close