Antena 3 CNN Externe SUA îl sfătuiesc pe Putin să încheie războiul dacă vrea înapoi regiunea Kursk. Rusia a pierdut doar în ultima zi peste 1.100 de soldați

SUA îl sfătuiesc pe Putin să încheie războiul dacă vrea înapoi regiunea Kursk. Rusia a pierdut doar în ultima zi peste 1.100 de soldați

tancuri bombardate in kursk si john kirby colaj
SUA îl sfătuiesc pe Putin să încheie războiul dacă vrea înapoi regiunea Kurks.FOTO: Hepta
de Georgiana Marina    |    13 Aug 2024   •   09:17

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, a declarat că Vladimir Putin ar putea pune capăt războiului împotriva Ucrainei dacă este atât de îngrijorat de situația din regiunea Kursk. Mesajul vine în contextul în care, doar în ultimele 24 de ore, forțele ruse au pierdut 1.160 de soldați – care au fost uciși sau răniți -, 36 de sisteme de artilerie și cinci tancuri, scrie Ukrainska Pravda, care citează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În cadrul unui briefing de presă de luni, Kirby a spus că ultimele afirmații ale oficialilor ruși conform cărora ofensiva din regiunea  Kursk este coordonată de Occident „este doar propaganda lui Putin”, invocată de președintele rus încă de la începutul invaziei în Ucraina.

Oficialul american a subliniat că singurii care continuă războiul sunt chiar rușii, ei fiind cei care invadează Ucraina, care se apără împotriva agresiunii. Kirby a remarcat că acesta este pur și simplu războiul Rusiei împotriva Ucrainei și așa a fost de la bun început.

El a mai remarcat că acesta este războiul lui Putin împotriva Ucrainei, sugerând că, dacă Putin este nemulțumit de ceva, există o soluție simplă: ar trebui să-și retragă trupele din Ucraina și să pună capăt războiului.

De la începutul săptămânii trecute, trupele ucrainene desfășoară o operațiune în regiunea Kursk din Rusia. Oleksandr Sîrsky, comandantul șef al forțelor armate ucrainene, a comunicat că forțele ucrainene controlează până la 1.000 de kilometri pătrați din teritoriul rusesc.

Pentagonul a spus că avansul Ucrainei în Kursk este în conformitate cu politica SUA și că nu este îngrijorat de o posibilă creștere a tensiunilor cu Rusia.

Pierderile totale ale rușilor de la momentul în care au invadat Ucraina

Pierderile totale în luptă ale forțelor ruse între 24 februarie 2022 și 13 august 2024 (cifrele dintre paranteze reprezintă cele mai recente pierderi – n.d.): 

aproximativ 593.160 (+1.160) soldați;

8.455 (+5) tancuri;

16.385 (+17) vehicule blindate de luptă;

16.764 (+36) sisteme de artilerie;

1.146 (+0) sisteme de rachete cu lansare multiplă;

920 (+1) sisteme de apărare aeriană;

366 (+0) aeronave  

328 (+0) elicoptere;

13.491 (+19) drone strategice și tactice;

2.426 (+0) rachete de croazieră;

28 (+0) nave și bărci;

1 (+0) submarine;

22.649 (+59) vehicule și cisterne;

2.806 (+5) vehicule speciale și alte echipamente.

 

 

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close