Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016: Stancu şi Payet, liderii clasamentului golgheterilor

EURO 2016: Stancu şi Payet, liderii clasamentului golgheterilor

bogdan stancu.jpg
Foto: Facebook
16 Iun 2016   •   09:39

Atacantul român Bogdan Stancu, autorul golurilor României în partidele cu Franţa (1-2) şi Elveţia (1-1), ambele din penalty, ocupă primul loc în clasamentul golgheterilor de la EURO 2016, cu două reuşite, la egalitate cu francezul Dimitri Payet.

Stancu (28 de ani) a devenit, cu această ocazie, primul fotbalist din ultimii 16 ani care marchează de două ori din penalty la aceeaşi ediţie a Campionatului European, după spaniolul Gaizka Mendieta, la EURO 2000.

Dimitri Payet, autorul golului spectaculos cu care Franţa a învins România (2-1), în partida de deschidere de la EURO 2016, disputată pe Stade de France, a punctat din nou miercuri seara, în al şaselea minut al prelungirilor meciului cu Albania, pe care "Les Bleus" l-au câştigat cu 2-0, calificându-se astfel în optimile de finală.

Golul înscris de mijlocaşul ofensiv francez în faţa Albaniei (min.90+6) este, de altfel, cel mai tardiv din întreaga istorie a Campionatului European, precizează UEFA.

Payet a fost ales, de altfel, omul meciului în partida cu albanezii, fiind pentru a doua oară consecutiv când este desemnat cel mai bun jucător, după meciul de deschidere cu România.

Iată cum se prezintă clasamentul golgheterilor EURO 2016, după meciurile disputate joi, în ziua a şasea a competiţiei care are loc în Franţa:

2 goluri: Stancu (România), Payet (Franţa)

1 gol: Bale (Ţara Galilor), V. Berezuţki (Rusia), Bjarnason (Islanda), Dier (Anglia), Duda (Slovacia), Giaccherini (Italia), Giroud (Franţa), Gluşakov (Rusia), Griezmann (Franţa), Hamsik (Slovacia), Hoolahan (Irlanda), Mehmedi (Elveţia), Milik (Polonia), Modric (Croaţia), Mustafi (Germania), Nani (Portugalia), Pelle (Italia), Pique (Spania), Robson-Kanu (Ţara Galilor), Schaer (Elveţia), Schweinsteiger (Germania), Stieber (Ungaria), Szalai (Ungaria), Weiss (Slovacia).

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: EURO 2016 Bogdan Stancu
Citește mai multe din EURO2016
» Vezi toate știrile din EURO2016
Cele mai noi știri
Parteneri
x close