Antena 3 CNN Festivalul Enescu Mai sunt patru zile până la punerea în vânzare a biletelor pentru Festivalul George Enescu 2013

Mai sunt patru zile până la punerea în vânzare a biletelor pentru Festivalul George Enescu 2013

3 minute de citit Publicat la 10:49 11 Apr 2013 Modificat la 10:49 11 Apr 2013
Mai sunt patru zile până la punerea în vânzare a biletelor pentru Festivalul George Enescu 2013
Aproximativ 40.000 de bilete individuale vor fi puse în vânzare pentru Festivalul Internațional George Enescu, începând cu data de 15 aprilie 2013, de la ora 10.00. Biletele pot fi achiziționate fie online, de pe siteul www.eventim.ro, fie de la birourile Eventim din București (Str. Polonă, nr.15), Cluj și Timișoara, precum și din oricare dintre magazinele reațelei Eventim din țară: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și librăriile Cărturești. Biletele pot fi procurate, de asemenea, și de pe siteurile Eventim din străinătate și în rețelele Eventim internaționale. 

Dacă sunteți consumatori frecvenți de online, vă recomandăm să achiziționați biletele prin intermediul site-ului. Înca din primul moment al lansarii biletelor individuale, peste 5000 de utilizatori acceseaza simultan platforma Eventim.

Punerea în vânzare a biletelor pentru Festival este, înaintea fiecărei ediții, un adevărat eveniment. Conform estimărilor organizatorilor, până la finalul zilei de vânzare se vor epuiza 80% dintre bilete, iar o bună parte a acestora se vor vinde online chiar în primele 10 minute de la punerea pe piață.

Cele mai populare categorii de bilete sunt cele pentru spectacolele de la Ateneul Român, precum și pentru concertele de la Sala Mare a Palatului.

Programul ediției 2013 a Festivalului Internațional “George Enescu”poate fi consultat aici: http://www.festivalenescu.ro/index.php?id=3

Peste 150 de evenimente sunt programate să aibă loc în perioada 1-28 septembrie 2013, la București și în mai multe orașe din țară (Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iași, Oradea, Sibiu şi Timișoara), în cadrul Festivalului Enescu. În această perioadă, programul Festivalului este finalizat şi se actualizează permanent pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Ediția 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoși precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten – comemorați în acest an –, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc. Creațiile lui George Enescu vor putea fi auzite la București în interpretarea unică a unor artiști și orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields.

Programul ediției din 2013 se ridică la nivelul evenimentelor internaționale de acest gen, consolidând poziția României ca gazdă a unuia din cele mai importante festivaluri din lume. Pe scena Festivalului vor urca în acest an unele cele mai importante personalităti ale muzicii clasice internaţionale. Printre invitaţi se numără dirijorii Daniel Barenboim şi Mariss Jansons, pianiştii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov şi Evgeny Kissin. Cunoscutul actor român Marcel Iureş va debuta ca narator, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii George Enescu în cantata “Gurre-Lieder”, o producţie muzicală fără precedent, în cadrul ediţiei 2013.

Se vor afla pentru prima oară în România, cu ocazia acestei ediții a Festivalului formații și artiști precum: orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru întâia dată la București, în ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich și Wiener Akademie, Harmonius Chamber Orchestra – Osaka; Vortice Dance Company.

Revin pe scena Festivalului orchestre faimoase care au mai fost la ediția precedentă, precum Royal Concertgebouw Amsterdam și Staatskapelle Berlin, Academia Santa Cecilia di Roma, ca o reconfirmare a valorii Festivalului.

Informații suplimentare despre bilete și prețurile acestora:
Seria “MARI ORCHESTRE ale LUMII” – Sala Mare a Palatului: Categ. I, 80 de RON, Categ. a II-a, 75 de RON, Categ. a III-a 65 de RON, Categ. a IV-a, 45 de RON.

Seria “RECITALURI si CONCERTE CAMERALE” – Ateneul Român: Categ. I, 80 de RON, Categ. a II-a, 70 de RON.

Seria “CONCERTELE de la MIEZUL NOPTII” – Ateneul Român: Categ. I, 80 de RON, Categ. a II-a, 70 de RON.

Seria “ENESCU si CONTEMPORANII SĂI” – Ateneul Român/Sala Mica a Palatului: Categ. I, 30 RON, Categ. a II-a 20 RON.

Seria “MUZICA SECOLULUI XXI – Workshop” – Ateneul Roman / Sala Mica a Palatului: Categ. I, 30 de RON, Categ. a II-a, 20 de RON.

Seria “SPECTACOLE de OPERA și BALET” – Opera Națională București: Categ. I 80 RON, Categ. a II-a, 65 RON.




×
x close