Într-o iniţiativă unică, lansată şi coordonată de dirijorul Cristian Lupeş, laureaţii secţiunilor Vioară, Violoncel şi Pian ai ediţiei din aceast an vor avea posibilitatea de a evolua pe scenele filarmonicilor din Iaşi, Arad, Bacău, Craiova, Ploieşti, Oradea, Satu Mare, Sibiu şi Târgu Mureş.
"Tinerii laureaţi au nevoie de cât mai multe concerte, atât din perspectiva construirii unui portofoliu, cât şi din cea a câştigării de experienţă. Oportunitatea de a concerta alături de filarmonicile din ţară îi pune în valoare pe laureaţii Concursului Enescu şi îi face cunoscuţi pentru industrie şi pentru public, cu atât mai mult cu cât provocarea pentru cariera artistică este să transformi oportunităţile pe care ţi le oferă câştigarea unui premiul la Concursul Enescu în paşi concreţi pe mai departe, pentru a construi o carieră", a declarat directorul de comunicare al Festivalului şi Concursului Enescu, Oana Marinescu.
Susţinerea acestor concerte în ţară se adaugă premiilor în valoare de 100.000 de euro pe care le oferă Concursul Enescu, precum şi şansei unice de a participa la un master-class oferit de Academia de Muzică din Viena, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate instituţii de acest gen din lume.
"Susţinem talentele pe care le dezvăluie Concursul Enescu şi le vom fi aproape prin toate mijloacele de care dispunem la Viena", explica în urmă cu câteva zile Igor Petrushevski, directorul Academiei de Muzică din Viena, într-o scrisoare transmisă organizatorilor Concursului de la Bucureşti.