Potrivit ziarului englez, pariorii doreau să afle forma reală a jucătorilor și dacă aceștia nu au suferit mici accidentări, despre care marele public nu era la curent, pentru a putea astfel face pariuri cât mai sigure și să câștige, astfel, cât mai mulți bani.
Desigur, informațiile respective nu erau gratuite, jucătorii primind la schimb bani pentru a face dezvăluiri despre colegii lor, sumele fiind de obicei mai mari decât cele câștigate în urma participării la turneele respective.
De menționat că transmiterea de informații din interior reprezintă o încălcare a contractului pe care jucătorii profesioniști de tenis sunt obligați să-l semneze, reamintește The Times.
Postul britanic BBC și site-ul BuzzFeed au afirmat, duminica trecută, că 16 jucători, dintre care opt sunt înscriși la actuala ediție a Australian Open, sunt bănuiți de implicare în meciuri trucate în cursul ultimului deceniu. Având acces la documente oficiale, reprezentantele media au lansat acuzații și la adresa ATP, instanța conducătoare a tenisului profesionist, că ar fi încercat să mușamalizeze mai multe afaceri de acest gen.