Cumpărătorul este miliardarul american Todd Boehly.
Consorțiul condus de Boehly şi Clearlake Capital a ajuns la un acord cu Abramovici, în urma căruia Chelsea Football Club va deveni a zecea echipă din Premier League susținută în totalitate sau parțial de investiții americane.
Clearlake Capital va deține un pachet de circa 61% la clubul britanic.
Tranzacția de 4,25 miliarde de lire sterline (5,25 miliarde de dolari) include o achiziție de acțiuni la Chelsea în valoare de 2,5 miliarde de lire sterline.
La aceasta se adaugă 1,75 miliarde de lire sterline pentru investiții suplimentare în beneficiul clubului, potrivit unui comunicat citat de Bloomberg News.
Cele 1,75 miliarde de lire vor fi direcționate către stadioanele Stamford Bridge şi Kingsmeadow, deținute de club, precum şi către echipa sa feminină, către Academia de dezvoltare a jucătorilor de tineret şi către Fundaţia Chelsea, se mai spune în comunicat.
Ce se întâmplă cu banii din vânzarea Chelsea
Veniturile din vânzarea clubului vor fi depuse într-un cont bancar "înghețat" din Regatul Unit.
Roman Abramovici (foto) spune că intenția sa este de a dona 100% din acești bani unor cauze caritabile.
Însă va fi necesară aprobarea guvernului britanic pentru ca veniturile să fie transferate din acel cont, au precizat reprezentanții clubului.
Din consorțiul care a cumpărat clubul fac parte omul de afaceri elvețian Hansjoerg Wyss și Mark Walter, director executiv al companiei de servicii financiare Guggenheim Partners.
Boehly şi Walter sunt co-proprietari ai Los Angeles Dodgers din Major League Baseball.
Chelsea a fost una dintre cele mai bune echipe ale Europei în ultimii 20 de ani, iar sub patronajul lui Roman Abramovici a devenit campioana europeană a sezonului trecut.
În ciuda succesului său pe teren, clubul nu a avut o situație financiară prea bună, contabilizând pierderi de1,2 milioane de dolari pe săptămână.