Google a decis să revizuiască interdicția companiei privind aplicațiile de jocuri de noroc pe bani reali în Google Play Store, ceea ce reprezintă o veste minunată pentru cele mai bune cazinouri online din România, pe care le puteți vedea pe www.bestcasinosites.net/romania/ și jucătorii online.
Sistemul de operare Android Google este platforma mobilă dominantă din lume, dar spre deosebire de iOS pentru Apple, Google Play nu a avut până acum nimic de-a face cu jocurile de noroc pe bani reali, lăsând utilizatorii Android fără posibilitatea de a descărca aplicații direct de pe site-urile de jocuri de noroc, ceea ce a limitat potențialul aplicații pentru clienți noi, precum și capacitatea dezvoltatorilor de a distribui actualizări.
Interzicerea Android a suferit o geneză în spatele Betcade, care a oferit dezvoltatorilor posibilitatea de a-și enumera produsele de jocuri de noroc pe bani reali pentru Android. Betcade a început în septembrie 2015, dar a încetat operațiunile în ianuarie după ce modelul de afaceri s-a dovedit inaplicabil. Nu este clar ce rol, dacă există, ar putea juca existența scurtă a Betcade în decizia Google de a ridica în cele din urmă interdicția de jocuri de noroc.
Până acum, Google a permis aplicațiile de jocuri de noroc numai în Brazilia, Franța, Irlanda și Regatul Unit. Din martie, 15 noi țări vor fi adăugate la această listă. Faptul că Google își pune la dispoziție aplicațiile de jocuri de noroc în mai multe țări nu înseamnă că își va relaxa restricțiile stricte cu privire la această problemă.
Regulile restrictive ale Google au arătat un semn al atragerii investițiilor în 2015, când compania a anunțat un program „pilot închis, restricționat” care permite utilizarea aplicațiilor pentru pariuri pe jocuri sportive fanteziste în Google Play Store din SUA. Anterior, aplicațiile DFS disponibile prin Google Play erau limitate în principal la funcționalitatea de monitorizare a statisticilor, în timp ce aplicațiile de pariere pe bani reali erau disponibile numai prin intermediul site-urilor.
Chiar dacă dezvoltatorul oricărei aplicații de jocuri de noroc se află în una dintre țările nou adăugate, Google nu oferă aprobare generală pentru publicarea aplicațiilor lor. Dezvoltatorii trebuie să îndeplinească cerințele legale care variază de la o țară la alta și să trimită documentația lor la Google.
Chiar dacă dezvoltatorii parcurg toți acești pași și primesc aprobarea de a publica de la Google, aplicația pentru jocuri de noroc va fi vizibilă pentru utilizatorii din țara în care a fost publicată, și nu pentru toată lumea, în Google Play Store. În plus, va exista o etichetă „Numai pentru adulți” pentru a împiedica utilizatorii minori să acceseze aceste aplicații. Practicile de jocuri de noroc necesită cerințe stricte, deoarece pot provoca „pierderi” uriașe.
Proprietarii aplicațiilor vor fi obligați să furnizeze documente justificative pentru licențele lor de a opera în jurisdicțiile în care doresc să fie disponibile cererile lor. Până acum, jucătorii puteau folosi aplicații de jocuri de noroc pe telefoanele și tabletele lor Android, dar trebuiau să le descarce de pe site-urile operatorilor, ceea ce limitează piața potențială pentru clienții noi și capacitatea dezvoltatorilor de a face actualizări. Nu există nicio îndoială că posibilitatea de a accesa aplicații direct din Google Play Store va atrage utilizatorii care sunt familiarizați cu ușurința și comoditatea descărcării aplicațiilor în acest mod.
iTunes și Google Play Store au eliminat o serie de aplicații de jocuri de noroc de la dezvoltatorii asiatici care au încercat să ocolească regulile apărând ca produse care nu sunt jocuri de noroc. Măsura este rezultatul unei anchete a unui specialist în securitate cibernetică, care a găsit aplicații similare chiar și în Top 100 cele mai descărcate din categoria sa.
Fiecare aplicație va trebui să treacă printr-un proces de selecție robust. Dezvoltatorii vor trebui să completeze o cerere și fiecare aplicație trebuie să respecte toate legile și standardele din industrie din fiecare țară. De asemenea, dezvoltatorul trebuie să dețină o licență de joc valabilă pentru fiecare țară sau stat în care este distribuit.
De asemenea, trebuie să existe măsuri de protecție pentru a împiedica minorii să utilizeze aplicația și trebuie să fie evaluată ca AO (numai pentru adulți). De asemenea, produsele trebuie să poată fi descărcate gratuit și să nu utilizeze funcționalitatea de facturare în aplicație Google Play. În cele din urmă, aplicația și listarea acesteia în Magazin Play trebuie să afișeze, de asemenea, informații despre jocurile de noroc responsabile.
Google Play Store este magazinul oficial de aplicații pentru sistemul de operare mobil Android de la Google și este inclus în toate software-urile Android.