Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Elisabeta Lipă: "Sportivii vin la Dinamo şi Steaua să primească grade, fără ele cluburile dispar"

Elisabeta Lipă: "Sportivii vin la Dinamo şi Steaua să primească grade, fără ele cluburile dispar"

1 minut de citit Publicat la 18:12 23 Iun 2009 Modificat la 18:12 23 Iun 2009
Elisabeta Lipă: "Sportivii vin la Dinamo şi Steaua să primească grade, fără ele cluburile dispar"
Gradele militare nu şi-au pierdut deloc rolul în sport şi reprezintă motivaţia principală pentru sportivii de la Dinamo şi Steaua. Cel puţin în opinia cvintuplei campioane olimpice la canotaj, Elisabeta Lipă, preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo. Fosta sportivă de top a declarat într-o conferinţă de presă că nu vede de ce s-ar renunţa la acordarea gradelor, şi consideră că acestea au un rol foarte important în aducerea sporitvilor la cele două cluburi, care s-ar desfiinţa dacă nu ar avea acest argument.
"Oricine vine la Dinamo vine pentru a obţine un grad. Cum se poate obţine acest grad? Numai prin performanţă, iar atunci ambiţia mea este să mă autodepăşesc. Chiar dacă suntem acuzaţi şi se spune că sportivilor nu ar trebui să li se dea grade, cei care ne contestă nu au dreptate. Avem o statistică a foştilor sportivi şi se poate vedea că sunt conducători foarte buni. Normal că sunt şi uscături, dar nu ar trebui să fim acuzaţi că nu merităm aceste grade. Dacă nici aceste grade nu se mai dau, vă spun sincer, că nici Dinamo şi nici Steaua, nu vor mai exista, pentru că toţi sportivii din aceste motive vin aici", a declarat Elisabeta Lipă pentru Mediafax.
Lipă, acum în vârstă de 44 de ani, nu a fost impresionată de condiţiile pe care le-a găsit la clubul Dinamo atunci când a fost numită preşedinte. Fosta campioană olimpică şi mondială la canotaj consideră, însă, că motivaţia gradelor ar trebui să fie îndeajuns pentru a-i face pe sportivi să aibă rezultate.
"Nu sunt mulţumită de ce am găsit aici. Probabil şi experienţa mea, acumulată când am lucrat în aparatul central, când am fost şi eu la lot, mă face să nu fiu mulţumită. Un lucru pe care l-am constatat şi nu-mi vine să cred că l-am găsit aici este că sportivii îşi doresc aceste grade, muncesc pentru ele, dar nu le preţuiesc. Eu când am fost sportivă la Dinamo am plecat de la gradul de sergent major şi am ajuns, după Olimpiada din 2004, la gradul de chestor. Mi-am dorit foarte mult aceste grade, la fiecare participare la o competiţie importantă. În paralel, am făcut şi o şcoală, o facultate, un masterat, un doctorat şi aşa mi se pare normal să gândească orice sportiv", a încheiat Lipă., potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
x close