Într-un interviu exclusiv pentru emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Fabius Antal, specialist în wellbeing, a explicat de ce tigăile din inox reprezintă cea mai sănătoasă opțiune pentru gătit, subliniind însă că acestea necesită o abordare diferită în bucătărie.
"Cu tigăile din inox cred că trebuie să învățăm să gătim puțin diferit. Toată lumea crede că este dificil să lucrezi cu acestea pentru că lipesc. Nu ai nevoie decât de 10 minute ca să înțelegi că tigaia trebuie puțin încinsă, eventual pus puțin ulei în ea, după care pus produsul. Și chiar dacă se lipește puțin, și îți ia mai mult timp să o cureți, măcar o cumperi o singură dată și o ai toată viața, dar ești sigur că nu mai eliberează o mulțime de substanțe nocive."
Expertul atrage atenția asupra importanței calității materialului și sugerează evitarea tigăilor care au straturi suplimentare, mai ales cele antiaderente, care pot ascunde riscuri pentru sănătate.
"Desigur, este foarte important că inoxul să fie pur, și să nu fie combinat cu alte metale. Fără strat de ceramică, fără alte straturi. Orice tigaie care începe cu 'strat de' înseamnă un strat de..., sub care se află 'balaurii', așa cum îmi place mie să le spun. Deci când este cu strat nu e bine", concluzionează Fabius Antal în exlusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.