Antena 3 CNN Life Travel Spectacole istorice în cetățile de la malul mării

Spectacole istorice în cetățile de la malul mării

Diana Scarlat
1 minut de citit Publicat la 10:14 09 Aug 2023 Modificat la 10:14 09 Aug 2023
spectacole istorice in cetatile de la malul marii
Spectacole istorice în cetățile de la malul mării

Proiectul cultural a fost ddenumit „La Marginea Imperiului”, fiind o lecție de istorie pe viu – așa cum a fost descris de organizatori. Prima reprezentație a avut deja loc, în Cetatea Tropaeum Traiani – Adamclisi, pe 5 august, iar următoarele două vor fi la Cetatea Capidava – Topalu, pe 12 august, de la ora 19.00, apoi la Constanța, în Parcul Tăbăcărie, pe 19 august, de la ora 21.30.

Este un eveniment cultural care se adresează publicului larg, intrarea fiind liberă. Proiectul este organizat de Asociația „Vulturii Carpaților” care și-a propus ca prin aceste spectacole să aducă la lumină aspecte importante din istoria națională. Vor mai participa Uniunea Cascadorilor Profesioniști din Romania, Circul de Stat, Asociația Culturală Tomis, Asociatia Discover Dobrogea și reputați actori români.

„Alături de „Vulturii Carpatilor”, pentru 90 de minute, spectatorii vor fi transpuși într-o altă epocă, vor trăi cu emoție momentele de luptă și vor simți adrenalina în scenele dramatice, în galopul cailor, în zăngănitul săbiilor, efectele pirotehnice și salvele tunurilor, fiind în permanență conectați la tensiunea acțiunii, jocul actorilor și acrobațiile cascadorilor. Publicul va trăi momentele cheie ale evoluției României și va reînvăța ce înseamnă să fii roman”, a explicat managerul proiectului,, Dan Pâșleagă.

Spectacolul interactiv la care vor putea participa și turiștii de pe litoral are ca subiect povestea reală a ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră, adică Dobrogea. Această regiune era cunoscută în antichitatea romană sub numele de Scythia Minor. Reconstituirea istorică conține trei episoade distincte, fiecare fiind conceput pentru unul dintre locurile de desfășurare a evenimentului, astfel încât publicul amator de astfel de evenimente va avea ocazia să participe la spectacole diferite, în cele trei cetăți antice din Dobrogea.

Locurile desfășurării evenimentelor au fost alese astfel încât să fie în vecinătatea a trei situri arheologice importante: Tropaeum Traiani (Adamclisi), Capidava și Tomis (Constanța).

Fiecare dintre cele trei episoade interconectate spune povestea unei provincii locuite de romani, geți și greci, o zonă bogată, aflată, așa cum spune chiar denumirea evenimentului, la marginea imperiului, acolo unde exista mereu pericolul de atac asupra cetăților.

 

 

×
x close