Antena 3 CNN Life Travel Seri de film în Piața Sfatului, din Brașov

Seri de film în Piața Sfatului, din Brașov

1 minut de citit Publicat la 17:58 08 Aug 2016 Modificat la 17:58 08 Aug 2016
a3.Brasov. 8.08.2016.memento bus.jpg
Simbolul Brașovului, Piața Sfatului devine de la începutul lunii august și până la sfârșitul lui septembrie, un cinematograf în aer liber. În fiecare seară de luni, poți viziona alături de gașca de prieteni, un film documentar, non-ficțiune proiectate de aparatură de înaltă performanță pe un ecran gigant. Acest eveniment are ca scop promovarea filmelor documentare de artă dar și creative, proiectate în locuri atipice.

Piața Sfatului, centrul cultural al orașului

Încă din timpurile când sașii stăpâneau aceste meleaguri, piața principala a orașului era locul de întâlnire al precupeților care organizau o dată pe săptămână un diverse produse erau împrăștiate și expuse pe jos sau pe tarabele improvizate ale comercianților. Mai târziu, Piața Sfatului a devenit cel mai important loc unde se desfășurau baluri sau dansuri tradiționale, iar astăzi găzduiește o sumedenie de evenimente, printre care târguri săptămânale, concerte în aer liber, cursuri de dans, petreceri tradiționale, evenimente culturale și mai nou proiecții de filme documentare.

Dacă ajungi în această perioadă în Brașov, iată câteva obiective turistice pe care le poți bifa

La câteva minute de mers pe jos, din Piața Sfatului găsești Biserica Neagră, unul dintre cele mai exemplare  monumente de artă gotică din țară, ridicată între secolele XIV-XV, cu un turn imens din care poți admira întreaga panoramă a orașului. Interiorul grandios adăpostește cea mai mare colecție de covoare anatoliene din Europa, fragmente de picturi murale care datează din secolul al XV lea, dar și cea mai mare orgă mecanică în stare perfectă de funcționare, din sud-estul Europei.

Nu departe de centrul Brașovului întâlnești al doilea simbol al orașului – Strada Sforii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa, cu o lățime care variază între 111 și 135 cm, și o lungime de 80 de metri. Este cea mai fotografiată atracție a orașului, iar în trecut era folosită pe post de coridor care facilita trecerea pompierilor în cazul unor posibile incendii.

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul in Brasov. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com

×
x close