Pe urmele Părintelui Arsenie Boca
Singura mănăstire din Transilvania realizată în stil triconc din piatră, Prislop datează din secolul al XIV lea, iar potrivit istoricilor a fost ridicată pe rămășițele unui vechi lăcaș de cult din lemn. Interiorul cu picturi vechi și pronaos impresionant prezintă inscripții chirilice și latine. De-a lungul timpului Mănăstirea Prislop a trecut prin mai multe serii de renovări și multe dintre picturi au fost refăcute.
Până în anul 1989, Ieromonahul Arsenie Boca a slujit aici. Părintele a executat mai multe lucrări de întreținere a bisericii și chiar a sculptat personal catapeteasma. Pelerinii îl consideră pe Sfântul Arsenie Boca cel de-al treilea Ctitor al Mănăstirii Prislop. După trecerea în neființă a Părintelui, o serie de minuni au fost înfăptuite aici.
Acest colț de liniște și spiritualitate este vizitat în fiecare an de mii de turiști români, dar și de către străinii care au auzit că la Mănăstirea Prislop se infaptuiesc minuni, și care stau cu orele la coadă pentru a se ruga în lăcașul sfânt.
Unele dintre cele mai importante mănăstiri din România
Dacă pornești în pelerinaj la Mănăstirea Prislop, în drumul tău te poți opri și la Mănăstirile Polovragi, Laici sau Tismana. Cea din urmă este cel mai vechi edificiu monahal din Țara Românească și a fost Ctitorită de Sfântul Cuvios Nicodim. George Coșbuc spunea despre Mănăstirea Tismana că este mărețul cuib al Basarabilor, iar Alexandru Vlahuță a descris-o ca fiind o lume de basme.
De Mădălina Isar
Pelerinaj la Prislop
Tarif: de la 179 lei/persoana, o noapte de cazare in Straja, la vile, transport autocar, vizitele cuprinse in program, teolog/preot/insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.