Centrul istoric, bijuteria locului
Zeci de case cu arhitectură barocă și influențe germane, datând din secolul al XV lea, înconjoră eleganta Piață a Sfatului, atrăgând turiștii din toate colțurile Europei. Centrul vechi al orașului Brașov este unul dintre cele mai frumoase din țară, cu străduțe pietruite pline de magazine de tot felul și terase care te invită să deguști unele dintre cele mai bune preparate locale. Aici au loc o mulțime de evenimente culturale printre care și festivalul ”Cerbul de Aur”, dar și diverse târguri locale.
Biserica Neagră, o capodoperă gotică
Una dintre cele mai fabuloase catedrale din România este fără îndoială Biserica Neagră, din centrul Brașovului, cea mai mare construcție sacrală din țară, dar și unul dintre cele mai mari lăcașuri de cult medievale din Europa. Somptuoasa construcție în stil gotic se mândrește și cu cea mai mare orgă mecanică din țară. Printre superlativele pentru care mai este cunoscută catedrala, se numără și cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa.
Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa
O escapadă în Brașov este incompletă fără vizitarea celei mai strâmte străzi europene, care măsoară în medie numai 123 de centimetri lățime și o lungime de circa 80 de metri. Construită inițial în secolul al XV lea, strada a servit ca acces pentru pompierii cetății Brașovului, iar astăzi este unul dintre simbolurile orașului.
Poarta Ecaterinei, construcția care a supraviețuit din timpurile medievale
Secole la rând singurul punct care întrerupea zidurile fortificate de apărare ale cetății Brașovului, a fost poarta Ecaterinei. Construcția cu patru turnulețe care simbolizează jurisdicția, era compusă dintr-un pod mobil cu lanțuri, care trecea peste un șanț adânc cu apă. Astăzi, poarta a rămas neschimbată, iar inscripțiile și blazoanele se găsesc într-o stare foarte bună.
De Mădălina Isar
Curse turistice cu autocarul-Brasov. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com .