Cât de mult ar trebui să ne uităm la televizor şi ce impact are acest lucru asupra comportamentului, intelectului şi dezvoltării noastre? Psihologul şi pediatrul Ari Brown, alături de specialistul în psihologia copilului, Dimitri Christakis au elaborat
un studiu care s-a întins pe o perioadă de 26 de ani.
Cei doi au studiat evoluţia comportamentală a 1000 de subiecţi, dar mai ales efectele pe care aceştia le-au manifestat în urma urmăririi programelor tv pe o perioadă îndelungată de timp.
Astfel, potrivit studiului cei care au petrecut mult timp în faţa televizorului, în copilărie, sunt predispuşi la acte de violenţă într-un procent semnificativ crescut decât cei care au urmărit programele tv într-un mod moderat.
În rezultatele acestui studiu s-au luat în calcul mai mulţi factori, printre care situaţia economică a respectivei familii, dar şi coeficientul de inteligenţă al subiectului.
Ca orice alt studiu, şi acesta are multe lacune, cred specialiştii. "Studiul vrea să scoată la iveală legătura dintre criminalitate şi televiziune. Însă între cele două concepte nu există o relaţie de cauzalitate, ci doar o corelaţie".