NASA a dezvăluit detalii referitoare la o nouă misiune spaţială extrem de ambiţioasă, ce vizează expedierea în premieră a unei sonde care va ajunge lângă atmosfera înaltă a Soarelui, în 2018.
Sonda spaţială Solar Probe Plus va avea la bord patru instrumente moderne care vor ajunge lângă coroana solară şi vor studia vânturile solare şi particulele încărcate cu energie care sunt propulsate în spaţiu de către Soare, relatază
Daily Mail. În momentul apropierii sale maximale de astru, temperaturile din jurul sondei vor ajunge la aproximativ 1.371 grade Celsius.
Solar Probe Plus va fi lansată cu ajutorul rachetei United Launch Alliance Delta 4-Heavy de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida.
Sonda americană va efectua 24 de rotaţii în jurul Soarelui. Pe parcursul celor mai apropiate trei dintre ele, sonda va ajunge la o distanţă de doar 6,1 milioane de kilometri de suprafaţa Soarelui.
Principalele obiective ale misiunii Solar Probe Plus sunt: detectarea fluxului de energie solară, înţelegerea felului în care se încălzeşte coroana solară şi explorarea mecanismelor fizice care contribuie la accelerarea vânturilor solare şi a particulelor încărcate cu energie.
Sonda şi instrumentele sale vor fi protejate de căldura uriaşă emisă de Soare cu ajutorul unui scut termic, fabricat dintr-un compus pe bază de carbon.