Oamenii de știință cred că au rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor și răspunsul nu implică OZN-uri sau monștri de mare. Este vorba un alt tip de monstru însă: valuri monstruoase.
Triunghiul Bermudelor, cunoscut și ca Triunghiul Diavolului, este o regiune din Atlanticul de Nord, care este în general limitată de Miami, Bermuda și Puerto Rico. De-a lungul timpului, se spune că un număr de avioane și nave au dispărut acolo în circumstanțe misterioase.
Potrivit "Enigmei Triunghiului Bermudelor" de pe Canalul 5 al Marii Britanii, oamenii de știință cred acum că, condițiile meteo din acea zonă au fost potrivite pentru crearea unor valuri masive, nemaiîntâlnite.
"Există furtuni de la sud și la nord, care se întâlnesc", a declarat Simon Boxall, de la Universitatea de Sud-Est din Southampton. "Și dacă există și altele furtuni din Florida, poate fi o formare potențial mortală".
Boxall a spus că aceste valuri enorme ar putea ajunge la 30 de metri înălțime. Asta ar fi la egal cu cel mai mare val înregistrat vreodată: un tsunami de 30 metri declanșat de un cutremur și alunecări de teren în Golful Lituiei, din Alaska în 1958.
Folosind un simulator de interior, oamenii de știinta au descoperit că un model al Cyclops USS, o navă care a disparut in Triunghiul Bermudelor in 1918 cu 306 de persoane la bord, a fost inundat de un val si s-a scufundat. Un raport de anul trecut a constatat că un defect de proiectare ar face Cyclopsul în mod special susceptibili la valurile mortale.
"Avea un fund plat, se rostogolea destul de ușor și într-o zi s-a dus aproximativ 50 de grade într-o singură direcție, iar apoi 40 de grade pe cealaltă parte", a declarat autorul Marvin W. Barrash pentru Forces News. "Și pentru multe alte nave asta ar fi putut provocat o catastrofă completă". Două dintre navele surori ale lui Cyclops, Proteus și Nereus, au fost ulterior pierdute în circumstanțe similare. Au avut același defect de proiectare.
Serviciul National al Națiunilor Unite a exprimat descoperiri similare. "Considerațiile de mediu ar putea explica multe, dacă nu chiar cele mai multe, dintre dispariții", a declarat agenția, adăugând că nu există însă dovezi că vasele au dispărut la o rată mai mare în Triunghiul Bermudelor decât în oricare alt traseu puternic traficat al oceanului.
Sursă: HuffPost