Este foarte probabil ca Bigfoot, cunoscut şi sub numele de Yeti, să existe în realitate. Cel puţin asta cred cei de la Academia Rusă de Ştiinţă. Experţii au ajuns la această concluzie după ce au făcut mai multe analize la microscop ale unor fire de păr despre care se crede că aparţin unui Yeti, informează
Russia Today. Urmele au fost descoperite în regiunea Kuzbass, din Siberia.
La începutul lunii octombrie, mai mulţi profesori din SUA, Canada, Suedia, Estonia şi Rusia s-au deplasat în regiunea din Siberia pentru a căuta dovezi care să susţină existenţa lui Bigfoot. Călătoria nu a fost în zadar pentru că au fost descoperite urme de picior, care aparent aparţin unui Yeti, peste tot în peştera din zona Azass în care se crede că trăieşte creatura.
Dovada foliculară a fost găsită lipită de o urmă de talpă uriaşă lăsată în solul de lut din peşteră. Firele de păr descoperite s-au dovedit a fi identice cu cele despre care se crede că ar aparţine unui Yeti din California, cu ale unuia din Uralii ruseşti şi cu ale unuia din zona Leningrad, potrivit
Komsomolskaya Pravda.
Primul care a făcut descoperirea a fost profesorul Valentin Sapunov, genetician şi biofizician, membru al Academiei din New York, al Universităţii de Studii Ştiinţifice din Sankt Petersburg.
„La St. Petersburg, firele de păr au fost examinate la un microscop special“, a spus Valentin Sapunov.
„Aceasta este o metodă complicată, dar foarte eficientă. Peste firele de păr a fost pulverizată o compoziţie chimică, apoi diferite părţi au fost examinate. Astfel, am reuşit să comparăm fire de păr aparţinând speciilor biologice diferite“, a explicat profesorul Sapunov.
La finalul testelor, firele de păr găsite în peştera din Azass au fost comparate cu cele aduse din California, din Uralii Rusiei şi din regiunea Leningrad.
„S-a dovedit că toate aparţin aceleiaşi specii! Cercetările omologilor americani au indicat acelaşi lucru“, a dezvăluit Sapunov încercând stângaci să îşi acopere entuziasmul.
Rezultatele analizelor au făcut posibil ca oamenii de ştiinţă să declare cu o uimitoare rată a probabilităţii de 95% că Bigfoot există într-adevăr.
„Ca să fie clar declar că există o posibilitate de peste 95% ca Yeti să existe cu adevărat. Am încetat cu mult timp în urmă să mă îndoiesc de existenţa Bigfoot - de aceea am încercat pe cât posibil să adun cât mai multe informaţii în ultimii 20 de ani“, a spus Sapunov.
Următorul pas în încercarea ştiinţifică de a dovedi că Yeti există este acela de a folosi firele de păr pentru a examina şi interpreta codul său genetic.
„Un grup de cercetători de la Institutul Zoologic de la Academia de Studii Ştiinţifice deja a început să facă asta. Dar procesul este foarte complicat, aşa că ar putea dura mult timp“, a declarat Sapunov.
„Este greu să convingem lumea că avem rezultate reale“, s-a plâns profesorul Sapunov, care a adăugat că este convins că într-o zi oamenii de ştiinţă îl vor întâlni pe Bigfoot în persoană.
„Este inevitabil“, a fost concluzia convinsă a profesorului Valentin Sapunov.