Acum, cu ajutorul unui neurocip, o persoană este capabilă să discute pe internet, să facă achiziții online și să îndeplinească alte sarcini, scrie Bloomberg.
Situat în cortexul motor, cipul folosește 16 electrozi pentru a monitoriza activitatea creierului și pentru a înregistra declanșarea neuronilor atunci când o persoană gândește. Puterea semnalului se îmbunătățește în timp, pe măsură ce dispozitivul fuzionează mai adânc cu vasul de sânge și se apropie de neuroni.
Procedura recentă a fost prima pe care compania a făcut-o în SUA, implantându-și anterior dispozitivele la patru pacienți din Australia.
We’re honored to announce the first human #BCI implant using an #endovascular approach in the United States. This is a historic milestone for #humanity, which will forever change how people with #paralysis interact with the world. https://t.co/44rrbZM2lZ pic.twitter.com/97V3HW7dK7
— Synchron (@synchroninc) July 19, 2022
Neuralink lucrează la un implant mult mai mic și mai puternic, care, printre altele, va permite unei persoane să-și controleze hormonii, să lupte împotriva depresiei și chiar îi va ajuta creierul să funcționeze mai eficient.
Cu toate acestea, în 2019, Musk se aștepta ca testarea pe oameni să înceapă în 2020, dar compania sa nu a primit niciodată aprobarea pentru aceasta.