Laptele integral - cel mai bun şi cel mai sănătos
Oamenii evită să cumpere lapte integral din cauza conţinutului mare de grăsimi. Aceste grăsimi, însă, nu sunt cele care provin din mâncare, de exemplu. Laptele degresat sau cel semi-degresat nu conţine nutrienţi, ceea ce nu este bine pentru organism. În schimb, laptele integral conţine vitamin A, D, E şi K, vitamine importante pentru sistemul imunitar şi cel osos.
Salata verde - bogată în vitamine
De multe ori s-a spus că salata nu este tocmai sănătoasă pentru că ea conţine prea multa apă, dar în acelaşi timp ea este o sursă de antioxidanţi, minerale şi vitamine, printre care şi vitamina C. Valoarea nutritivă a frunzei de de salată începe să scadă din momentul în care a fost culeasă. Drept urmare, cu cât salata este mai proaspătă, cu atât este mai bună pentru organism.
Îndulcitorii artificiali îngraşă
Se presupune că nu conţin calorii, aşa că foarte multe persoane le folosesc în diete. Totuşi, studiile arată că organismul este “programat” să aiba de-a face numai cu mâncarea naturală. Drept urmare, atunci când încercăm să îndepărtăm dorinţa de dulce şi apelăm la astfel de dulciuri, păcălim gustul, însă nu şi creierul. De exemplu, atunci când consumăm o Cola dietetică, senzaţia de dulce nu dispare, ci se accentuează. Concluzie: îndulcitorii artificiali nu satisfac zonele creierului aşa cum o face zahărul.
Soia - bogată în toxine
În ciuda faptului că este promovată ca fiind un aliment sănătos, studiile arată că soia este bogată în toxine şi anti-nutrienţi, care reduc capacitatea corpului de a asimila minerale esenţiale, cum ar fi calciu, fier, magneziu şi zinc. Atunci când soia este fermentată, aceste toxine, în mare parte, dispar. Cu toate astea, tofu nu este fermentat, aşa că mănâncă în cantităţi mici. Deşi pare surprinzător, formele tradiţionale de soia, cum ar fi sosul de soia, sunt mult mai sănătoase ca cele moderne, deoarece sunt supuse unui proces de fermentare mai îndelungat, care neutralizează toxinele.
Pâinea integrală - la fel de rea precum cea albă
Se ştie că pâinea albă nu este tocmai sănătoasă. Însă nici cea intergala nu este departe. Carbohidraţii sunt digeraţi mult mai repede decăt proteinele, drept urmare ea nu satisface senzaţia de foame. Drept urmare, după o oră, senzaţia de foame revine în organism.
Cartofii copţi - principalul duşman al dietei
Cartofii eliberează în sânge o cantitate considerabilă de zahăr, ceea ce nu este tocmai sănătos. Ei nu sunt indicaţi persoanelor care vor să slăbească, deşi sunt experţi care recomandă cartofii copţi în diete.
Carnaţii - buni pentru organism
Nu de puţine ori s-a spus că o porţie de cârnaţi face rău la sănătate pentru că are o cantitate mare de grăsime. Există studii care atestă faptul că grăsimile saturate au mari beneficii pentru organism, cum ar fi întărirea sistemului imunitar. Indicat ar fi însă să consumaţi cârnaţi cu un conţinut ridicat de carne.
Ouăle - sursă de energie
Ouăle au avut parte de multă reclamă negativă din partea nutriţioniştilor deoarece gălbenuşurile conţin colesterol. Mai nou însă, lucrurile încep să se schimbe deoarece s-a demonstrat că consumul de colesterol din produsele alimentare, cum sunt ouăle, nu are legătură cu bolile de inimă. Mai mult, ştiinţa nu a demonstrat că oamenii cu un nivel de colesterol mai ridicat în sânge sunt mai puţin sănătoşi decât cei al căror nivel al colesterolului este mai scăzut. Ouăle oferă proteine de o calitate superioară şi sunt o sursă excepţională de vitamine, oferind toate vitaminele cheie în afară de C. Ouăle sunt foarte hrănitoare, astfel încât acestea pot fi consumate în mod liber. Ca produs alimentar consumat la micul dejun, oul este mult mai hrănitor decât cerealele.