E foarte interesant că perioada copilăriei a stimulat spiritul de inventator al lui Aurel Enache. Copiii îi propuneau schimburi pentru a-I obține “jucăriile”. “Cel mai avantajos schimb a fost când am primit o pereche de ochelari de scafandru contra unei puști cu dopuri care avea încărcător cu 10 dopuri, variantă… îmbunătățită și perfecționată de mine.”
Aurel Enache a simțit că vrea mai mult când a reușit să termine de parcurs știința epocii sale și s-a trezit în pragul cunoașterii. Crede că inventica nu e o cursă cu obstacole: “Știința nu te conduce la un câștig material imediat ca să poți fi dezămagit. Se poate întâmpla să cauți ani în șir un răspuns simplu. Chiar dacă nu găsești vreodată răspunsul, tot ai câștigat, pentru că are sens profund să pui întrebări asupra Universului. Participi la misterele lui. Odată ce ai deschis acestă ușă și ai intrat, nu mai vrei să te întorci.”
Inventatorul crede că “abia înțelegem natura realității în care trăim”. “Mecanica cuantică atinge puțin subiectul în discuție când ne arată că toate variantele a ceva există simultan, dar rămâne doar una atunci când vrem să vedem care este varianta. Destinul reprezintă alegerile făcute de noi prin darul special oferit de Dumnezeu care se cheam Liber Arbitru.” mai spune Aurel Enache.
El crede că domeniul în care vom asista la schimbări spectaculoase va fi cel bancar. “Capitalul este, în acest moment, motorul civilizației. Dacă băncile vor finanța speculațiile și câștigurile facile, atunci lumea va stagna și poate se va stinge la fel ca un om care mănâncă frecvent la fast-food. E posibil ca în următorii 20 de ani să depășim noțiunea de monedă. Astfel, poate, vom depăși și dificilele probleme curente ale civilizației de acum”, e de părere Aurel Enache.
Aurel Enache s-a nascut la Neamt la data de 07.10.1968 si este de profesie Fizician (licenta, master, doctorand).
Prin intermediul firmei personale SC ZPE-CONSULT SRL si-a perfectionat activitatea de inventator, iar in anul 2003 a propus o noua tehnologie: “Instalatie pentru tratarea unui combustibil in vederea cresterii puterii calorice” .
Mai multe detalii despre Premiile inovatiei romanesti 2013, pe www.premiileinovatiei.ro.
Citește și: Mircea Tudor, medaliatul cu aur la Salonul de Inventică de la Geneva, inventa aparate pe care nu și le putea permite din magazin