Omul de știință a fost întrebat despre comentariile congresmanului american Andre Carson de săptămâna trecută, conform cărora OZN -urile sunt „o potențială amenințare la securitatea națională”, sunt „reale” și „trebuie investigate”.
Profesorul Cox a sugerat că ființe inteligente ar putea fi acolo – dar că, civilizații ca a noastră ar fi „extrem de rare”, poate „în medie una pe galaxie”.
„Există două trilioane de galaxii în universul observabil, sunt sigur că sunt altele acolo”.
Dar el a adăugat despre viața de pe Pământ: „Se pare că avem dovezi bune că viața a fost prezentă acum 3,8 miliarde de ani. A fost nevoie de cea mai mare parte a patru miliarde de ani pentru a trece de la originea vieții pe Pământ la o civilizație.
„Aceasta este o treime din vârsta universului și este o perioadă lungă de timp, așa că poate indica faptul că microbii pot fi obișnuiți, dar lucruri ca noi pot fi extrem de rare.
Dacă m-ai forța să ghicesc, aș spune că pot fi microbi peste tot – de aceea căutăm viață pe Marte, de exemplu. Dar în ceea ce privește inteligența, un lucru la care să ne gândim este originea vieții pe Pământ”.
Dacă oamenii locuiesc în singura lume dintr-o galaxie de 400 de miliarde de sori, asta ne dă responsabilitate în ceea ce privește schimbările climatice”, a adăugat profesorul Cox, potrivit The Daily Mail.
Monica Grady, profesor de științe planetare și spațiale, a spus: „Gaxia noastră este atât de vastă, cu atât de multe tipuri diferite de stele cu planete care orbitează în jurul lor, este statistic posibil ca viața să fi apărut pe o altă planetă.
„Știm că nu există nicio civilizație, în afară de a noastră, în Sistemul Solar – așa că orice viață care a evoluat pentru a dezvolta călătoriile interstelare ar trebui să parcurgă miliarde de kilometri.
Acest lucru ar dura multe mii de ani, aproape sigur mai mult decât cei aproximativ 200.000 de ani de când s-au dezvoltat oamenii moderni.
„Aș spera că orice formă de viață care a evoluat într-un stadiu atât de avansat își va da seama că pacea, adevărul, dreptatea și integritatea ar fi un model mult mai bun pentru civilizație decât războiul, teroarea, nedreptatea și minciuna.”