Numărul lor este impresionant: peste 8.000 de bacterii pe centimetru pătrat. Astfel, în sertarul de legume din frigider se află cu 750 de ori mai multe bacterii decât media obişnuită.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au luat probe din mai multe frigidere, iar rezultatele sunt de-a dreptul înspăimântătoare: lângă legume cum ar fi salata, sau roşiile, există mai multe bacterii cu potenţial ucigaş, cum ar fi E.coli, salmonella sau listeria.
"Scopul principal al unui frigider este să ţină hrana în condiţii de siguranţă şi de a minimaliza riscul dezvoltării unor bacterii sau a mucegaiului, iar rezultatele testelor noastre sunt îngrijorătoare. Există în mod clar o problemă. Trebuie să menţinem o temperatură cât mai scăzută, pentru că gradele în plus favorizează dezvoltarea acestor organisme care pot fi fatale omului", a declarat profesorul Paul McDonnell, cel care a condus acest studiu, citat de Daily Mail.
Ca să putem evita îmbolnăvirile, trebuie să depozităm legumele separat. Dacă nu avem posibilitatea aceasta, trebuie să instalăm în frigidere aparate care au filtre microbiene.