Atenţia specialiştilor a fost atrasă de polii Lunii, unde au fost descoperite zone cu gheaţă.
Prima etapă a programului va fi în 2015, când modulele Luna - Resurs şi Luna - Glob vor fi lansate. Modulele sunt foarte asemănătoare ca design, şi vor studia polii de sud şi de nord ai Lunii.
Misiunile includ o staţie de debarcare cu un mic robot lunar, echipat pentru a lua probe de sol de la adâncimea de până la doi metri.
După 2020, o nouă etapă este prevăzută cu doi roboţi mai mari planificaţi pentru livrare. Misiunea ar putea dura chiar şi 5 ani, în măsura în care raza de cercetare va fi de 30 de km de la staţia centrală.
Cele două misiuni vor avea şi alte obiective, inclusiv testarea preciziei de aterizare la sol, prin utilizarea unui far de ghidare şi de coordonare între staţiile spaţiale, precum şi de conservare a energiei roboţilor în timpul misiunilor executate pe timpul nopţii. Experimentele vor fi efectuate în colaborare cu alte naţiuni, cum ar fi India.
Roboţii vor aduna de asemenea şase sau şapte probe de sol. O staţie este programată să aterizeze pe Lună în 2023 pentru a ridica probe şi de a reveni pe Pământ. Studiul efectuat la întoarcerea acesteia va furniza datele necesare pentru a proiecta o bază lunară în viitorul îndepărtat. Astfel, cei doi roboţi şi staţia ar putea deveni primele componente ale acestei baze, informează Russia Today.