Ce legătură este între factorul germinativ al orezului şi explozia demografică din China? Pentru noi, oamenii de rând, absolut niciuna. Dar, undeva în laboratoarele lor din Anglia, cercetătorii britanici cu siguranţă lucrează la găsirea unui răspuns. E doar o presupunere, dar e fundamentată pe fapte reale.
Clipim. Şi o facem des. Oamenii de ştiinţă britanici care şi-au pus parafa pe studiul ce urmează să vi-l prezentăm au ajuns la concluzia că 10 la sută din timpul în care nu dormim, clipim. Dar, ce se întâmplă atunci când clipim? Nimic, am fi tentaţi să credem. Cercetătorii britanici au însă altă concluzie. Atunci când clipim, creierul se opreşte.
Mă rog, nu creierul, ci anumite regiuni. Cum ar fi cea responsabilă cu atenţia. Altfel, am fi exact ca o rasă de capre, al căror sistem nervos se blochează atunci când sunt speriate.
Până astăzi, despre mâncarea de tip fast food ştiam două lucruri - este nesănătoasă şi că îngraşă. De azi însă vom privi cu alţi ochi cartofii prăjiţi şi shaormele. Şi de vină pentru asta sunt aceiaşi cercetători britanici. Dedicaţi celor mai inutile descoperiri din istoria descoperirilor inutile, oamenii de ştiinţă au descoperit că că sarea şi grăsimile din mâncărurile fast food nu doar ne rotunjesc pântecele, ci ne şi scad nivelul de IQ şi ne fac mai nepăsători.
În orice caz, cercetătorii britanici au pregătit un test pentru devoratorii de burgeri şi răcoritoare. Au luat un eşantion de 2000 de oameni, pe care i-au pus să răspundă la 12 întrebări, culmea, legate de fast food. Concluzia. Doar 1 din 10 britanci a răspuns corect la cele 12 întrebări. Deşi 80 la sută dintre ei îşi doresc să aibă un stil de viaţă mai sănătos. Ar fi recomandat să deschidă din când în când şi câte-o carte, nu doar meniul de la restaurant.