Aceasta a declarat că a descoperit forme de viaţă prin intermediul unor diatomee pe o bucată de meteorit găsită în luna decembrie în Sri Lanka. Studiul a stâtnit curiozitate, dar şi revoltă din partea altor oameni de ştiinţă care îl acuză de lipsă de credibilitate.
Cercetătorul este de părere că viaţa în Univers se răspândeşte prin intermediul meteoriţilor, asteroizilor şi planetoizilor, care transportă în diferite colţuri ale spaţiului diatomee, cele mai comune tipuri de fitoplancton, producătorii lanţului trofic şi o posibilă origine a vieţii.
"De fiecare dată când se formează un nou sistem planetar câţiva microbi care au reuşit să supravieţuiască îşi găsesc drumul prin spaţiu. După care se multiplică şi însămânţează alte planete. Suntem astfel parte a unui lanţ care se extinde la o scară largă în cosmos. Dovezile ne indică inexorabil această direcţie", susţine omul de stiinţă.
Chandra crede că viaţa se transferă de la o planetă la alta de miliarde de ani. El afirmă că, în momentul în care cometele lovesc planetele, aruncă materia vie în spaţiu. O parte din această materie reuşeşte să supravieţuiască şi călătoreşte spre alte planete în decursul a milioane şi milioane de ani.