Antena 3 CNN Life Știinţă Banalul aliment pe care multă lume îl consumă poate provoca cancer

Banalul aliment pe care multă lume îl consumă poate provoca cancer

<1 minut de citit Publicat la 22:39 17 Apr 2019 Modificat la 22:39 17 Apr 2019
o_1d8mctu5d1as811r4a1p1sqkno8.jpg

Consumul unei cantități moderate de carne roșie sau prelucrată este legat de un risc crescut de cancer la colon, potrivit unui nou studiu publicat miercuri, informează CNN.

Persoanele care consumă 76 de grame de carne roșie procesată pe zi sau unui burger - au șanse cu 20% mai mari în a dezvolta cancer la colon, comparativ cu persoanele care consumă 21 de grame pe zi, echivalentul unei felii de șuncă, potrivit cercetării.

De asemenea, studiul a constatat că carnea procesată, cum ar fi cârnații sau șunca, prezintă un risc mai mare decât carnea roșie, riscul de cancer de colon crescând cu 20%, la fiecare 25 de grame de carne procesată pe zi(echivalentă cu o felie subțire de slănină)  și cu 19% la fiecare 50 de grame de carne roșie (o felie groasă de carne de vită).

”O cantitate mică de carne procesată pare să aibă același efect ca o cantitate mare de carne rosie”, a spus profesorul Tim Key, director adjunct la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Oxford.

Potrivit Serviciului Național de Sănătate al Regatului Unit (NHS), o felie de șuncă conține 23 de grame de carne procesată.

 

×
x close