Annick Gilles, specialist de la Antwerp University Hospital din Edegem, Belgia, susţine că la fel se întâmplă şi în cazul adulţilor de vârsta facultăţii.
Autoarea studiului afirmă că se aştepta ca proporţia să fie mai mare în rândul studenţilor, fiindcă ei ies mai des în cluburi.
Reuters scrie că tinitusul, numele medical al "ţiuitului din urechi", este cauzat de zgomote puternice. Cei care aud în mod constant un ţiuit în urechi pot auzi sunetele la acelaşi volum ca înainte de a suferi de această vătămare, dar de multe ori se întâmplă să le fie greu să separe sunetele amestecate.
Aproape 4.000 de elevi din liceele din Flandra au participat la acest studiu. Aceştia au completat un chestionar despre ţiuitul temporar şi permanent în urechi.
Trei sferturi dintre copii au mărturisit că au suferit temporar de tinitus, iar un copil din 5 afirmă că aude tot timpul ţiuit în urechi.
"Tinitusul poate incomoda somnul, concentrarea, comunicarea şi abilitatea de a vă relaxa”, spune Brian Fligor, un audiolog de la Şcoala Medicală Harvard.
Dr. Roland Eavey de la Universitatea Vanderbilt susţine că, în trecut, pierderea auzului era cauzată de munca în industrie sau în armată. "Acum, zgomotul puternic vine din surse auto-provocate, cum ar fi dispozitivele muzicale personale", explică Eavey.
Annick Gilles, autoarea acestui studiu, afirmă că există tratamente pentru traumele provocate de zgomot ce rezultă în pierderea auzului şi tinitus, dar atenţionează că după doar câteva zile daunele nu mai pot fi remediate.