Antena 3 CNN Life Sănătate Un virus ar putea fi leacul pentru cancer | Oamenii de știință spun că se dovedește promițător la testele pe oameni

Un virus ar putea fi leacul pentru cancer | Oamenii de știință spun că se dovedește promițător la testele pe oameni

Ioana Mircea
1 minut de citit Publicat la 23:33 23 Sep 2022 Modificat la 23:33 23 Sep 2022
cancer
Un virus ar putea fi leacul pentru cancer | Oamenii de știință spun că se dovedește promițător la testele pe oameni Sursa foto: Hepta | Abaca Press / AA/ABACA

Un nou tip de terapie împotriva cancerului folosește un virus comun pentru a infecta și distruge celulele dăunătoare. Acesta se dovedește a fi promițător în primele teste pe oameni, afirmă cercetătorii britanici, potrivit BBC.

Medicamentul este o formă slabă a virusului herpes simplex, care a fost modificat pentru a distruge tumorile. Cu toate acestea, sunt necesare studii mai ample și de mai lungă durată, dar experții spun că injecția ar putea oferi în cele din urmă un colac de salvare pentru mai multe persoane cu cancere avansate.

"Cancerul unui pacient a dispărut, în timp ce altora li s-au micșorat tumorile după ce le-a fost inoculat virusul care distruge celulele dăunătoare", susțin cercetătorii.

Krzysztof Wojkowski, un constructor în vârstă de 39 de ani din vestul Londrei, este unul dintre pacienții care au luat parte la studiul de siguranță din faza întâi, derulat de Institutul de Cercetare a Cancerului de la Royal Marsden NHS Foundation Trust".

Acesta a fost diagnosticat în 2017 cu cancer al glandelor salivare. În ciuda intervențiilor chirurgicale și a altor tratamente de la acea vreme, cancerul său a continuat să se dezvolte.

„Mi s-a spus că nu mai existau opțiuni pentru mine și că primeam îngrijiri paliative. A fost devastator, așa că a fost incredibil să mi se ofere șansa de a mă înscrie în acest studiu”, a spus el.

Însă, o scurtă cură de terapie cu virusul se pare că i-a eliminat cancerul.

"Am făcut injecții la fiecare două săptămâni, timp de cinci săptămâni, care mi-au eradicat complet cancerul. Nu mai am cancer de doi ani”, a spus pacientul.

Injecțiile, administrate direct în tumoare, atacă cancerul în două moduri: prin invadarea celulelor canceroase și prin faptul că le face să explodeze și prin activarea sistemului imunitar, potrivit Mediafax.

×
Etichete: cancer
x close