Antena 3 CNN Life Sănătate Sfat de sănătate. Epilarea definitivă, riscuri și efecte adverse

Sfat de sănătate. Epilarea definitivă, riscuri și efecte adverse

1 minut de citit Publicat la 09:11 05 Mar 2019 Modificat la 09:11 05 Mar 2019
o_1d56b1tah1jc127143csj6v918.jpeg
Sursa foto: foto- Pexels

Epilarea definitivă este sau nu pentru totdeauna? Medicul dermatolog Nectara Mitroi ne explică și care sunt riscurile acestei intervenții. 

„Epilarea definitivă e practicată la nivel mondial și se realizează cu ajutorul unor dispozitive, în general, pe bază de lumină intens pulsată sau de tip laser. Aceste dispozitive au drept țintă pigmentul din firul de păr. El e cel care conduce energia către rădăcină, acolo unde xistă celule germinative care produc noi fire de păr. Aceste celule sunt supraîncălzite și distruse și atunci nu se mai pot produce noi fire de păr”. 

„La procesul de epilare definitivă nu vor răspunde niciodată firele de păr blonde, roșcate, albe. Un al doilea criteriu e că aceste fire de păr trebuie să fie într-o anumită fază a creșterii. Există fire în fază de creștere activă. Atunci ele sunt în profunzime atașate de rădăcină și energia noastră ajunge exact unde ne dorim, dar există și fire în faza de stagnare”. 

„Există zone care răspund mai puțin, cum ar fi zona brațelor, zona coapselor, zona feței. Acolo ne așteptăm la un procent de reducere cam de 50-70% pentru că firul de păr e mai subțire și mai puțin pigmentat”.

„Nu doare acest tratament. Disconfortul pacientului este minim în timpul ședinței de tratament”. 

Efectele adverse ale epilării definitive

„Eu recomand pacienților mei să nu expună zona la soare o lună înainte și o lună după ședința de epilare”. 

„Pe o piele care e mai închisă la culoare va exista un risc mai mare să produci un efect secundar de tip arsură, în special dacă e expusă la soare. Putem să rămânem și cu urme de viață”.


 

×
x close