Antena 3 CNN Life Sănătate Sfat de sănătate. Ce impact are lucrul de acasă asupra psihicului

Sfat de sănătate. Ce impact are lucrul de acasă asupra psihicului

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 09:34 12 Iun 2020 Modificat la 09:34 12 Iun 2020
o_1eajjo44v1pmv13661flh149k1kqqb.jpg
Sursa foto: Antena 3

"Efectele izolării pentru psihic sunt multiple. Anumite persoane pot dezvolta chiar sindroame anxioase, insomnii, alţii pot trece prin episoade depresive, dar sunt şi persoane care se pot simţi mai bine în izolare decât în toată această agitaţie în care trăim în zilele noastre, precum introvertiţii", a explicat medicul Mihai Bran, vineri, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Cât despre lucrul de acasă, "pentru angajatori poate fi benefic, pentru că se reduc nişte costuri. Dar pentru angajaţi, faptul că se izolează, că nu mai au interacţiune cu ceilalţi colegi poate avea un efect negativ: pot dezvolta stări de anxietate, irascibilitate, iar în timp randamenul poate să scadă", a adăugat medicul.

Din acest punct de vedere, cel mai bine ar fi un model mixt, adică şi lucru de acasă, şi câteva zile pe săptămână de mers la birou. Acest lucru ar fi benefic pentru sănătatea psihică a angajaţilor, cât şi pentru companii.

Nu luaţi pastile pentru insomnie

În ce priveşte videoconferinţele, în cazul celor care lucrează de casă, ele pot fi obositoare, dacă durează opt ore, atât cât ţine programul de lucru. 

În plus, poate apărea anxietatea de cameră.

La pachet cu toate acestea, poate apărea şi insomnia provocată de stările de anxietate. Foarte important este, însă, să nu luăm pastile.

Sfat de sănătate. Impactul lucratului de acasă asupra psihicului

×
x close