Antena 3 CNN Life Sănătate Semințele care susțin sănătatea părului și ajută la scăderea în greutate. O singură linguriță aduce beneficii uimitoare

Semințele care susțin sănătatea părului și ajută la scăderea în greutate. O singură linguriță aduce beneficii uimitoare

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 12:00 04 Mar 2024 Modificat la 12:00 04 Mar 2024
seminte
Semințele care susțin sănătatea părului și ajută la controlul greutății. O singură linguriță aduce beneficii uimitoare organismului Sursa foto: Freepik

Semințele de in au devenit tot mai populare, mai ales în rândul celor care adoptă un stil de viață sănătos, datorită beneficiilor pe care le aduc organismului.

Semințele de in sunt bogate în antioxidanți și reduc în mod natural nivelul de colesterol rău LDL.

De asemenea, aceste semințe sunt o sursă generoasă de fibre, necesare pentru o digestie echilibrată, dar și de acizi grași Omega-3.

Totodată, sunt benefice pentru persoanele diagnosticate cu hipertensiune, fiind utile și în cazul anumitor boli de ficat.

Citește și: Ceaiul de lavandă, de ajutor celor care se confruntă cu insomnii. Beneficii și contraindicații

Semințele de in, secretul unui păr frumos

Bogate în vitamina E, acizi grași Omega 3, magneziu, cupru și diferiți alți nutrienți, semințele de in sunt adevărate comori pentru sănătatea părului.

Acestea pot susține regenerarea firului de păr, făgându-l bogat și sănătos.

De asemenea, uleiul de in, care se obține din semințe măcinate și presate, aduce o contribuție semnificativă în acest sens, oferind un aspect strălucitor părului și pielii.

De ajutor pentru controlul greutății

Datorită conținutului de grăsimi sănătoase și fibre, semințele de in sunt de mare ajutor pentru pierderea în greutate.

Acest lucru se datorează faptului că mențin senzația de sațietate pentru mult timp, nevoia de a mânca între mese fiind diminuată.

Studiile sugerează că adăugarea în alimentația de zi cu zi a unei lingurițe de semințe de in pudră poate stimula pierderea în greutate.

Semințele de in măcinate pot fi adăugate în orice băutură preparată în casă, precum cea de tip smoothie.

De asemenea, semințele de in adăugate în iaurt și lăsate să se înmoaie peste noapte vor reprezenta o masă excelentă pentru micul dejun.

Totodată, semințele de in pot fi adăugate în salate sau în mâncărurile gătite, precum supe sau tocănițe.

Contraindicații semințe de in

Utilizarea semințelor de in sau a uleiului de in poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge, motiv pentru care diabeticii își vor întreba medicul înainte de a le consuma, notează doc.ro.

De asemenea, este nevoie de sfatul medicului curant pivitor la consumul de semințe de in în cazul persoanelor care suferă de:

  • boli de rinichi sau alte probleme care afectează nivelul de potasiu, deoarece inul este bogat în potasiu;
  • un tip de cancer legat de hormoni, cum ar fi cancerul ovarian sau de sân, deoarece inul conține fitoestrogeni (deși inul poate fi benefic în prevenirea cancerului, trebuie cerut sfatul medicului dacă o persoană are boala și este tratată pentru un astfel de cancer);
  • diverticulită sau diverticuloză - în acest caz, poate fi necesar să eviți semințele de in, în special semințele de in întregi, dar semințele de in măcinate grosier sau măcinate mai fin pot fi tolerate. Uleiul din semințe de in este o opțiune bună dacă trebuie să eviți complet semințele, mai ales într-un episod acut de boală.
  • hipotiroidism

Semințele de in aduc numeroase beneficii sănătății, însă acestea trebuie să fie consumate cu moderație, în cantități mici, ca parte din alimentația de zi cu zi.

×
x close