Doctorul Adrian Stănculea, de la Spitalul de Arşi din Capitală, a explicat pentru Adevărul.ro că, în cazul victimelor din Colectiv, rănile la nivelul căilor respiratorii şi al plămânilor au fost extrem de grave.
Medicul Ioan Lascăr de la Spitalul Floreasca spune că starea răniților este imprevizibilă, iar mortalitatea la aceşti pacienţi este de 30-80%. „Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult”, a precizat prof. dr.Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.
medicul Ioan Lascăr de la Spitalul Floreasca spune că starea este imprevizibilă, iar mortalitatea la aceşti pacienţi este de 30-80%. „Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult”, a precizat prof. dr.Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.
Citeste mai mult: adev.ro/nxibef
Citiți mai mult pe adevărul.ro. Citeste mai mult: adev.ro/nxibef
Nu mai puţin 12 decese în 48 de ore. Asta după ce timp de trei zile situaţia părea să se fi stabilizat în cazul victimelor din Colectiv. Medicii spun că motivul pentru care s-a întâmplat atât de brusc această schimbare de situaţie este fiindcă în primul rând starea pacienţilor care au sferit arsuri foarte grave este cu totul imprevizibilă. Doctorul Adrian Stănculea, de la Spitalul de Arşi din Capitală, a explicat, pentru „Adevărul“, că tratarea pacientului după incendiu este graduală. „Le administrezi substanţe, îi ventilezi ca să-i poţi ţine în viaţă, iar gradul de administrare se intensifică pe parcurs dacă vezi că situaţia nu se stabilizează, ai presiuni tot mai mari la ventilaţie până se ajunge în punctul în care nu mai ai ce să faci fiindcă degradarea este foarte severă. În cazurile critice, ştii din start că şansele de supravieţuire sunt mici, însă nu există niciun model previzibil calendaristic, nu e o regulă că dacă au trecut atâtea zile, pacientul sigur va supravieţui. Efectiv nu ai de unde să ştii asta, evoluţia în cazul pacienţilor care au suferit arsuri grave depinde de la organism la organism“, a explicat medicul. De asemenea, el a mai spus că, în cazul victimelor din Colectiv, rănile la nivelul căilor respiratorii şi al plămânilor au fost extrem de grave din cauza nivelului foarte ridicat al temperaturii şi al toxicităţii fumului inhalat. Şi medicul Ioan Lascăr de la Spitalul Floreasca spune că starea este imprevizibilă, iar mortalitatea la aceşti pacienţi este de 30-80%. „Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate
Citeste mai mult: adev.ro/nxibef
Citeste mai mult: adev.ro/nxibef